ötven zsák szemét

2021.06.01. 11:30

Hulladékgyűjtéssel szépítették Alsóörsöt

Kiemelten kezeljük, hogy Alsóörs minél tisztább, illetve vonzóbb legyen a helybeli emberek és a vendégek előtt is, amiben meghatározó jelentőségű az éves szemétszedés, érvelt Hebling Zsolt polgármester az elmúlt hétvégi munka mellett, amelyen mindegyik korosztályt képviselve, sok önkéntes részt vett. Védnöke Nagy László, a legendás kézilabdázó volt.

Kovács Erika

20210529 Alsóörs. Szemétszedő akció. Hebling Zsolt polgármester és Nagy László volt kézilabdázó szedik az elszórt szemetet. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A gyűjtést az alsóörsi Égisz Egyesület és az Olt-Alom Állat-, Természet-, Környezetvédelmi Egyesület kezdeményezte.

Az önkéntes résztvevők összesen 50 zsák szemetet szedtek össze a község ismert részein, így az Amfiteátrum és a Varázserdő környékén, a Római és Szerdahelyi útnál, a Vasút utcánál, valamint a Vadtelepen.

A zsákokat az Észak-balatoni Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., illetve a Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Kft. biztosította és szállította el, a munkát több vállalkozó is segítette, illetve támogatta.

A felszerelést, illetve az eszközöket, így a láthatósági mellényt, a kesztyűt, az ásványvizet és az elszállítást az önkormányzat biztosította, illetve szervezte meg, Ferenczy Gábor alpolgármester irányításával.

A gyűjtésben részt vett mások mellett Hebling Zsolt polgármester, Nagy László, a neves sportember, valamint Vörösmarty Éva megyei alelnök is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában