Kreatívan angoloztak a pápai karanTinik

Az egész ország területéről neveztek különféle műfajú, angol nyelvű, a karantén alatti digitális oktatáshoz kapcsolódó pályaműveikkel a tinédzserek a Petőfi Sándor Gimnázium kreatív versenyére.

Laskovics Márió

A Petőfi Sándor Gimnázium angol nyelvi munkaközössége QuaranTEENenglish elnevezésű országos angol nyelvi versenyt szervezett a közelmúltban. Csikós Borbála szervező tanár felidézte, az iskola tavasszal hagyományosan szép kiejtési versenyt tart, azonban az elmaradt a vírushelyzet miatt. Hiánypótlásként a kreatív, fiatalosabb internetes műfajok nyitottak az online térben. Két korcsoportban, ahogy a név is mutatja, tinédzserektől várták az online oktatáshoz kapcsolódó pályamunkákat nyolc műfajban: dal, iskolai híradó, videóparódia és szinkron, TikTok-videó, képregény, mém (saját képekkel), digitális újságcímlap, valamint saját vers.

– Ez okozott némi fejtörést, mert a digitális oktatásban már mindenki kissé belefáradt, főleg a tanév végére. Olyan feladatokat találtunk ki, ami motiválja, játékos, humoros kreativitásra sarkallja a diákokat. Közel hatvan pályamű érkezett. Sokan csapattal neveztek. Az ország minden területére eljutott a versenyünk híre, a közösségi médiának és a jelentkezőknek is köszönhetően: Salgótarjánból, Miskolcról, Debrecenből, Budapestről, de a Dunántúlról, Székesfehérvárról, Győrből, Szombathelyről és persze Pápáról is több pályamunkát kaptunk. A pályázatokat a Google Classroom felületére kellett feltölteni. Mivel volt olyan kategória, amiben egyáltalán nem érkezett nevezés, ezért a zsűrivel úgy döntöttünk, kategóriánként a legjobbat értékeltük, a korcsoportonként rendkívül kiemelkedőket külön díjaztuk, illetve a közösségi médiában közönségszavazást is indítottunk – mondta el a főszervező.

Csikós Borbála főszervező számolt be a kreatív angol versenyről
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Csikós Borbála hozzátette, a zsűritagok egyben a verseny támogatói lettek. A zsűri elnöke Katona László, az ELTE Angol-Amerikai Intézetének adjunktusa volt. A Pannon Nyelvvizsga-Központot képviselte Kátai Gyöngyvér, aki három nyelvvizsga-utalványt biztosított. A LanguageCert nyelvvizsgaközponttól Regő Artúr értékes könyvjutalmakat ajánlott fel. Tehát a nagyszerű pályázatokat színvonalas ajándékokkal viszonozták.

Az általános iskolai felső tagozatosok között a képregény kategóriában Nagy Levente, a Türr István Gimnázium diákja, a középiskolásoknál a videóparódia kategóriában a Small Town Studio nevű – szintén türrös – csapat (Molnár Bálint, Polgárdi Hanna, Nagy Sarolta, Orbán Laura, Szabó Marcell, Horváth Evelin) bizonyult a legjobbnak. A felsősöknél Veilandics Amira, a Tarczy Lajos Általános Iskola tanulója Crazy digi című humoros versmondása különdíjat, valamint a legtöbb, 217 lájkot begyűjtve a közönségdíjat is kiérdemelte.

A Small Town Studio egy amatőr fiatal filmesekből álló csapat. Harmadik éve tevékenykednek Pápán, saját videómegosztó-csatornájuk és több műsoruk van, melyeket az iskola mellett szabadidejükben készítenek. A Petőfi gimnázium versenyén túl a nemzetközi Centropa alapítvány által szervezett magyarországi pályázaton különdíjban részesültek, továbbá a tavalyi évben a Due országos pályázatán harmadik helyezettek lettek, tudtuk meg Molnár Bálinttól.

A pályaművek egy része elérhető a QuaranTEENenglish nevű közösségi oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában