Harminchat férőhelyesre bővül

2021.06.22. 06:50

Lerakták az új bölcsődei szárny alapkövét Herenden

A Széchenyi 2020 program keretében, 199 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból új bölcsődei szárny épül a Hétszínvilág óvodában. Az októberre elkészülő 106,72 négyzetméteres új részben 12 kisgyermek elhelyezésére lesz mód, így összesen 36 férőhelyesre bővül a bölcsődei szolgáltatás. Az új épületrészhez egy 43,34 négyzetméteres, részben fedett terasz is tartozik majd.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A TOP-os pályázat segítségével megépülő új bölcsődei épület alapjába hétfőn délután időkapszulát helyeztek el a nagycsoportosok.

Jánszky László, Bod Szilvia és Ovádi Péter az ünnepségen Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az ünnepségen Ovádi Péter országgyűlési képviselő elmondta, hogy az új szárnynak köszönhetően a gyermekek szebb és jobb környezetben nevelkedhetnek majd. Kiemelte, hogy a polgármester és a képviselő-testület mindent megtesz a város fejlődéséért, és ez a fejlődés szemmel látható, hiszen utak és kerékpárút épült, szépül az óvoda, és hamarosan átadják a Zöld Város Projektet is. Mivel a lakosság lélekszáma nem éri el az ötezer főt, ezért a Magyar falu programban is pályázhatnak, és Herend ott is kitűnően teljesít. Ovádi Péter képviselőként elismeréssel szólt arról, ahogy a város teljesít, és ehhez gratulált is a herendi közösségnek.

A nagycsoportos Sztella és Richárd egy időkapszulát helyezett el az épület alapjában Fotó: Molnár Sándor/Napló

Jánszky László polgármester elmondta, hogy a környező településeken komoly problémát okozott, hogy nincs bölcsődei ellátás, ezért úgy döntöttek, hogy befogadják a szomszédos falvak bölcsődés korú kisgyermekeit, ha sikerül pályázati forrást nyerniük a bővítéshez. Szerencsére így történt, és Szentgállal már szerződést is kötöttek hét szentgáli kisgyermek bölcsődei befogadásáról.

Bod Szilvia intézményvezető elmondta, hogy a Herendi Hétszínvilág Óvodába jelenleg 116 kisgyermek jár, és 24 bölcsődést is ellátnak. Az új bölcsődei egységnek köszönhetően 12-vel emelkedik férőhelyek száma, amire szükség is van, mivel egyre több család választja Herendet otthonául. Az óvodavezető elmondta még, hogy a közeljövőben szeretnék az óvodát is bővíteni.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A köszöntőket követően Ovádi Péter, Jánszky László, Bod Szilvia és két nagycsoportos óvodás egy hársfacsemetét ültetett el az Unokáink fája program keretében az óvoda előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában