Látványos fejlesztések

2021.06.17. 20:00

Megújult a három balatonalmádi strand

Háromszor harmincmillió forintot költhetett el a város a három strand fel- és megújítására a Kisfaludy programnak köszönhetően.

B. Virág Rita

20210617 balatonalmádi Wesselényi strandon 100 tonna homokkal megújították a pancsolót . Levente Nati és Sebestyén játszik a homokkal. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kepli Lajos polgármester lapunknak elmondta, megérkezett a jó idő, és a legtöbb tervezett felújítást el tudták végezni, ami még hátramaradt, azt is hamarosan befejezik.

A Wesselényi nagystrandon látványos beruházást végeztek: a szivattyúházat, amely a fürdőhely nyugati felén állt, a föld alá süllyesztették. Megújult a központi vizesblokk, és füvesítettek is. Ezenkívül az egyik városban beruházásokat végző vállalkozónak köszönhetően száz tonna homokkal megújították a gyermekpancsoló, a játszótér és a homokozó területét.

A Budatava strandon kialakítottak egy napozóstéget. Ez először egy kisebb félreértés miatt a korábbi gyerekpancsoló helyére került, azonban végül a fürdőhely egy másik pontján telepítették le. A gyerekpancsoló így megújult, és az előbb említett homokból erre a területre is jutott. Budataván öntözőrendszert is építettek, és füvesítettek is.

A város egyként kezeli, azonban két külön fürdőhelyről beszélünk, amikor a káptalanfüredi strandot és a kis strandot említjük. Mindkét helyszínen felújították az öltözőkabinokat. A nagyobbik strand bejáratát újra térkövezték, megoldották a csapadékvíz-elvezetést, és egy napozóstég is helyet kapott.

Kepli Lajos polgármester kiemelte, az idei nyáron nem emelkedtek a belépőjegyek árai, a tavalyi összegért strandolhatunk mindenütt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában