Díjazták a munkájukat

2021.06.11. 14:00

Négyen kaptak Zirc Város Közoktatásáért elismerést

A négy zirci közoktatási intézménybe több mint 1400 diák jár, míg az őket tanító pedagógusok száma közel 180. Közülük csütörtökön négy kiváló pedagógus részesült Zirc Város Közoktatásáért elismerésben.

Juhász-Léhi István

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ottó Péter polgármester ünnepi beszédében körbejárta a pedagógus szó jelentését, megemlítette Gárdonyi Géza regényét is, amelyben lámpásoknak nevezték őket. Elhangzott az is, hogy a mai pedagógusok számára örök érvényű gondolat Békefi Antal üzenete, mely szerint „tudás nélkül nem lehet, szív nélkül nem szabad”.

Varga Zita tanárnő, az önkormányzat emberi kapcsolatok bizottságának elnöke megjegyezte, a pandémia miatti online oktatás számos családnak és pedagógusnak jelentett újabb kihívást. Hozzáfűzte: szerinte nem lehet mindent digitálissá tenni, mert szükség van a fizikai tapasztalatokra, visszajelzésekre. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, a járványhelyzet új kihívások elé állította az oktatókat, akiknek a pályája egyre nehezebb.

Az ünnepségen Honyeczné Bokor Judit óvodapedagógus több évtizedes óvónői munkájának elismeréseként Zirc Város Közoktatásáért elismerésben részesült. A laudá­cióban elhangzott, Honyeczné Bokor Judit 1986 óta a zirci óvoda dolgozója, emberi tartása, elhivatottsága példaértékű. Munkáját lelkiismeretesen, igényesen végzi, felkészültségével követendő mintát mutat.

Díjat vehetett át Mühlbauer­né Horváth Ágnes óvodapedagógus, aki pályafutását Olaszfaluban kezdte, 35 éve dolgozik Zircen. Munkájának alapvető jellemzői a gyermek- és szakmaszeretet, a következetesség, a pontosság, a lelkiismeretesség, a nyíltság.

Elismerésben részesült Szaturiné Biber Mária, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola történelem–orosz, német nyelv és irodalom szakos tanára. 1987-től tanít a Regulyban, ahol a tantestület meghatározó tagja.

Sebestyén Enikő is díjat kapott. A gyógypedagógus mindig is ezt a pályát szerette volna választani, hangzott el a laudációban. 1986-ban végzett az egykori Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán. 2008-ban került Zircre, a Regulyba fejlesztőpedagógusnak. Alapelve, hogy mindig a pozitív értékekből kell kiindulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában