Vége a tanévnek, megkezdődött az ünnepi időszak a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem a COVID19 járvány harmadik hullámának végén ismét megrendezhette oklevélátadó és PhD avató ünnepségét. A fokozott járványügyi szabályozások értelmében a külföldi hallgatók, az egyetem habilitált és PhD fokozatot elért kollégái kültéren, a Kolostorok és Kertek helyszínen vehették át okleveleiket és kinevezéseiket.

Horváth Virág

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Az új helyszínen megtartott diplomaátadó lehetővé tette, hogy a frissen végzett külföldi hallgatók is – a bevándorlási hivatali szabályokhoz illeszkedő ritmusban – ünnepélyes keretek között vegyék át oklevelüket (nyugodtan tudják megtervezni a hazautazásukat, ne legyen akadálya a részvételüknek, ha nem tudtak védettségi igazolványt szerezni) és alkalmat adott a legutóbbi doktoravatás óta megítélt fokozatok és habilitációk átadására.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Gelencsér András a Pannon Egyetem rektora ünnepi beszédében elmondta, kétség sem fér hozzá, hogy a 21. század – vagy mondhatjuk úgy is, hogy a harmadik évezred – első két évtizede az állandó válságok időszaka volt, bár senki sem számított akkora válságra, amely a mindennapi életünket olyan mértékben befolyásolja, mint ahogy a COVID-19 járvány tette. – Félő, hogy a jövőben a krízis lesz az új norma, és minden, amit ma “normálisnak“ tekintünk, az rendkívüli dolognak fog számítani. Azonban ma ünnepelni és nem szomorkodni gyűltünk össze, ezért az én kötelességem, hogy a jelenlegi válságból okulva olyan pozitív üzeneteket adjak át Önöknek, amelyek reményt adhatnak a jövőben. Nagyon hálás vagyok mindannyiójuknak, hogy tanulmányaik helyszínéül a Pannon Egyetemet választották, és nagyon remélem, hogy minden aktuális nehézség ellenére jól érezték magukat az egyetemi közegben. Büszkék vagyunk arra, hogy a szakmai karrier megkezdéséhez szükséges alapvető ismereteket és készségeket átadhattuk Önöknek – zárta gondolatait Gelencsér András.

Az ünnepségen részt vett Csillag Zsolt kancellár, Prof. Padisák Judit az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács elnöke, valamint az egyetem dékánjai.

A Pannon Egyetem további diplomaátadó ünnepségei későbbi időpontban lesznek megtartva:

Veszprém, B épület, aula:

Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar: 2021. július 02. 09:00

Műszaki Informatikai Kar: 2021. július 07. 10:00

Gazdaságtudományi Kar: 2021. július 09. 10:00

Mérnöki Kar: 2021. július 15. 10:00

Nagykanizsa:

Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ: 2021. július 2. 17:00

Zalaegerszeg:

Zalaegerszegi Egyetemi Központ: 2021. július 16. 11:00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában