Ötszázadik előadását tartotta Pintér József volt helyszínelő

Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Baleset-megelőzési Bizottság titkára, aki hosszú ideig baleseti helyszínelőként dolgozott, a Vetési Albert Gimnáziumban tartotta meg 500. baleset-megelőzési előadását június 11-én, amellyel hetedik éve járja az országot, közölte Aradi-Pogány Virág megyei rendőrségi sajtószóvivő.

Kovács Erika

Pintér József az 500. baleset-megelőzési előadását a veszprémi gimnáziumban tartotta meg

Forrás: rendőrség

Az előadó felidézte a diákoknak, Jakab Zoltán rendőr főtörzsőrmester, baleseti helyszínelővel mutatták be első megelőzési kisfilmjüket a VSZC – Jendrassik-Venesz Technikumban, 2014 áprilisában.

Tapasztalata szerint a tragédiák elkerüléséért szükség van nyílt, őszinte és a valóságot bemutató kisfilmre, amit ő munkájából adódóan elkészített, és ezúttal bemutatott a gimnázium diákjainak is.

A film több megrázó közlekedési balesetet dolgoz fel, a helyszíneken készült kép- és videofelvételekkel, természetesen az érintettek méltósága megőrzésével.

Pintér József az 500. baleset-megelőzési előadását a veszprémi gimnáziumban tartotta meg Fotó: rendőrség

Pintér József felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbb tragédiát az okozza, ha nem használják a biztonsági övet, ha ittasan ülnek a volán mögé a járművezetők. Emellett balesethez vezethet a könnyelmű, illetve link magatartás, a vezetés közbeni elalvás, a nem megfelelő sebességválasztás, az előzés szabályainak megszegése és a vezetés közbeni telefonálás.

Kiemelte, gyalogosnak, járművezetőnek egyaránt be kell tartani a közlekedési szabályokat.

- Odafigyeléssel, körültekintéssel, felelős magatartással mindenki tehet a balesetek elkerüléséért – fogalmazott Pintér József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában