valódi értékek mentén

2021.06.23. 14:00

Pápai iskola csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz – Hazafiasságra nevelnek

Ünnepélyes keretek között vállalt együttműködést a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium és az MH Pápa Bázisrepülőtér a Honvéd Kadét Programhoz való csatlakozás alkalmából.

Polgár Bettina

Az együttműködést igazoló tanúsítványt Koppány Jánosné vette át Almási Lászlótól

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Az alkalomnak a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium épülete adott otthont, ahol Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér bázisparancsnoka, valamint Berta Ildikó, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte a résztvevőket.

Kovács Zoltán kiemelte, Pápa iskola- és katonaváros is egyben. Mint mondta, a kormány fontos célja, hogy az ország az egyik legfejlettebb, legütőképesebb hadsereggel rendelkezzen Közép-Európában, ami ezáltal elősegítheti a békét.

Magasy Zsolt rámutatott, a megyében négy olyan város van csupán, ahol már működik ilyen program. – A Honvéd Kadét Program a Honvédelmi Minisztérium által támogatott nevelési program, a középiskolai hazafias és honvédelmi nevelés kiegészítő része. Célja, hogy a katonai környezetből adódóan olyan értékeket adjunk át a diákoknak, amelyeket a későbbiekben is kamatoztatni tudnak, akár a civil életben is – mondta. Megjegyezte, jelenleg közel háromezer diák vesz részt a programban; mindez a közös munka, a hatékony együttműködés eredménye.

Berta Ildikó hangsúlyozta, nagy jelentőséggel bír számukra, hogy a programnak intézményük adhat otthont.

Az együttműködést igazoló tanúsítványt Koppány Jánosné vette át Almási Lászlótól
Fotó: Polgár Bettina/Napló

– A középiskolások számára nyújtott nevelési program segítségével olyan feladatokban tudnak részt venni a tanulók, mely a civilek számára nem elérhető. Alkalmuk nyílik szűkebb és tágabb környezetük megismerésére, missziós feladatokban való részvételre, és speciális ismeretekkel gazdagodhatnak. A szakmai képzés mellett az együttműködés célja, hogy a diákok valódi értékek mentén készülhessenek fel a felnőttkor kihívásaira. Közös érdekünk, hogy gyermekeinket hazafiasságra neveljük, és hazájukért felelős állampolgárokká váljanak – tette hozzá.

Az együttműködési megállapodást Berta Ildikó, Magasy Zsolt és Koppány Jánosné, igazgatói feladat ellátásával megbízott szakmai igazgatóhelyettes írta alá.

Az együttműködést igazoló tanúsítványt Almási László alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály, Honvédelmi Nevelési és Ifjúság-stratégiai Osztály osztályvezetője adta át Koppány Jánosné részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában