Szemben a körforgalomban – Újabb életveszélyes manőver Veszprémben (videó)

Videós sorozatot indítottunk „Veszprém megyei utakon” címmel, ha neked is van fotód, videód szabálytalanul közlekedőkről, veszélyes előzésekről, várjuk a felvételeket a [email protected] – ra.

Horváth Virág

Sajnos nem telik el nap, hogy ne futnánk bele Veszprém megye útjain a meredekebbnél meredekebb közlekedési kihágásokba. A legtöbbször nem tudjuk lencsevégre kapni, de egy hónapja sincs, hogy a veszprémi Munkácsy úton két autónak is satufékkel kellett megállnia egy „sietős” sofőr miatt, vagy éppen egy hete történt, amikor a Halle utcáról a Munkácsy-ra menő egy irányú úton szembetalálkozott velem egy másik autó. Amikor jeleztem a kezemmel, hogy ez az út egyirányú, sajnos csak az ablaküveg mögötti néma, de annál agresszívebb káromkodás és mutogatás érkezett válaszul.

Mindenki követ el néha hibát – mondhatnánk, de sajnos vannak hibák, amik akár balesetet is okozhatnak: például amikor szemben hajtunk be a körforgalomban, aztán elkezdünk benne forgolódni. Ezt láthatjuk azon a videón is, amelyet olvasónk küldött be nekünk.

Ez a manőver egy húzósabb forgalomban kivitelezhetetlen lett volna, így csak simán balesetveszélyes. Hiába látjuk úgy, hogy senki nem jön, szélárnyékból mégiscsak bárki „beeshet”, és akkor megtörténik a tragédia. Minden olvasónkat arra buzdítjuk, tartsa be a KRESZ szabályait!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában