már 24. alkalommal

2021.06.22. 14:00

Szoros csaták a lövészversenyen – Vadászkamarai Nagydíjat rendeztek Balatonfűzfőn

– A járvány harmadik hullámának csillapodása lehetőséget teremtett rá, hogy hosszú idő után ismét összegyűljenek Veszprém megye vadászai, és a hagyományos vadászkamarai koronglövő versenyen találkozzanak egymással. A lőkészséget is fejlesztő megmérettetésen 39 egyéni induló és 14 csapat versengett – írta meg az omvk.hu.

Napló

Forrás: Fotó: Vadászkamara/Mizsei Bernadett

Fotó: Picasa

A Bakony Vadászkürt Egylet üdvözlő fanfárjainak elhangzása után Pap Gyula megyei elnök köszöntötte a versenyzőket és kísérőiket, köszönetét fejezve ki a házigazda Balatonfűzfői Lövész Egylet felé vendéglátásukért. A következő időszak programjait ismertetve elmondta: június 25-én, Pápán megnyílik az eredetileg Herenden létrejött „ Vadászat a művészetben – művészet a vadászatban” kiállítás, másnap pedig, a Múzeumok éjszakáján a megye tájegységi fővadászai tartanak majd tárlatvezetést az érdeklődőknek. Július 30. és augusztus 1. között ismét lesznek Szent Jakab Napok Sümegen – az esemény idén a Vadászati Világkiállításhoz is kapcsolódik majd, a tavasszal elmaradt Pápai Agrárexpóra pedig szeptember harmadik hétvégéjén kerül sor.

A férfi csapatok között a Noszlopi Vadásztársaság végzett az élen, megelőzve a Bakonyerdő Zrt. és a Tési Fennsík Vadásztársaság csapatát Fotó: Vadászkamara/Mizsei Bernadett

Kokojev Vitalij még a versengés megkezdése előtt részesült abban a megtiszteltetésben, hogy Pap Gyulától átvehette a Hubertus Kereszt gyémánt fokozatát. Kokojev Vitalij 60 éve született az akkori Szovjetunió szibériai, távolkeleti területén, a Vadász-tenger partján. 1992-ben tett magyar vadászvizsgát, 2004-ben megszerezte a középfokú vadgazdálkodási technikusi végzettséget. Azóta a Tési Fennsík Vadásztársaság tagja, 2015. óta a hivatásos vadásza, majd – jelenleg is – a vadásztársaság elnökségi tagja, vadászmestere. Töretlen szenvedélye a vadászat, a vadgazdálkodás és a sportlövészet szeretete, melyekben kimagasló munkabírásával, szép eredményeket és sikereket ért el.

Fotó: Vadászkamara/Mizsei Bernadett

A díjkiosztón Baracskay Lajos megyei titkár ismertette az eredményeket, és mondott köszönetet a szervezők munkájáért, illetve a versenyzők helytállásáért és kitartásáért. A férfi csapatok között a Noszlopi Vadásztársaság végzett az élen 88 ponttal, megelőzve a Bakonyerdő Zrt. 86 pontot gyűjtő csapatát, és a harmadik helyezett Tési Fennsík Vadásztársaság csapatát, amely 76 ponttal zárt. A férfiak egyéni versenyét Vaáry Péter nyerte, még a nőknél Hettyei Emőke diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában