Többfunkciós épület

2021.06.16. 11:30

Közösségi összefogással újították fel a tapolca-diszeli kultúrházat

Pályázati támogatással és önkormányzati hozzájárulással készült el a diszeli városrészben a Csobánc Művelődési Ház energetikai korszerűsítése, az épületet a hétvégén adták át rendeltetésének.

Tóth B. Zsuzsa

A nemzetiszínű szalagot a városrész önkormányzati képviselője, a polgármester és az ügyvezető vágta át

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az avatási ünnepségen Dobó Zoltán polgármester arról beszélt, hogy több mint negyven év után ismét megújult az épület, amellyel a településrész gazdagodott.

– Talán a legjobban akkor érezzük, hogy mit jelent, ha összefog egy közösség, ha egy közakaratból, közadakozásból és az itt élők munkájával épült kultúrház előtt állunk. A község lakossága egykor úgy döntött, hogy szükségük van egy ilyen intézményre, mi saját forrásból újítottuk most meg azt, köszönet mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy a településrész egy megérdemelt kultúrházhoz juthasson újra, amely sokkal több lesz, mint ami eddig volt. Többfunkciós intézményt szeretnénk létrehozni, hiszen az épületben egy házasságkötő termet is kialakítottunk – mondta a polgármester, és reményét fejezte ki, hogy az intézmény következő negyven éve is sikeres lesz. A beszédet követően a polgármester Tóth Bálinttal, a településrész önkormányzati képviselőjével együtt leplezte le az épület falán elhelyezett, a felújításra emlékeztető táblát.

A nemzetiszínű szalagot a városrész önkormányzati képviselője, a polgármester és az ügyvezető vágta át Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A polgármesternek a kivitelező cég ügyvezetője, Soós Bálint jelentette az épület elkészültét, és átadta annak jelképes kulcsát, majd Dobó Zoltán továbbadta azt a diszeli gyerekeknek.

A nemzetiszínű szalagot a polgármester, a városrész önkormányzati képviselője és az ügyvezető vágta át, majd Renner Sándor plébános áldotta meg az épületet.

A művelődési házban az érdeklődők az avatás napján helytörténeti kiállítást láthattak, amellyel többek között az épület 1986-os felújításának kulcsfigurája, Gelencsér Ferenc kőfaragó emléke előtt tisztelegtek a szervezők. Az udvaron pedig kulturális műsor várt mindenkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában