Elballagtak az ajkai Szent-Györgyi Albert Technikum végzős diákjai

Az iskolapadba sokan nem ülnek vissza szeptemberben a június 11-én ballagott diákok közül, de továbbra is tagjai maradnak a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikuma népes családjának.

Tisler Anna

Ballagnak az ajkai Szent-Györgyi Albert Technikum végzős diákjai

Forrás: Györkös József

Az osztályok három, négy, öt vagy hat évet töltöttek együtt az intézmény falai között. Vannak, akiknek az április 30. helyett júniusban tartott ballagás a búcsút jelenti, mások a technikusminősítés, az újabb szakma vagy az érettségi megszerzésére visszatérnek.

A távozókkal a kötődés megmarad, a barátságok nem szakadnak meg, az iskola pedig mindig tárt karokkal várja volt diákjait. A fiatalok magukkal viszik a tudást, az emlékeket, az élményeket. Lehet, hogy sokan messzire kerülnek az iskolától, a szülői háztól, azonban bárhova sodorja őket az élet, a gyökereik mindig itt lesznek.

Az ajkai Szent-Györgyi Albert Technikum végzős diákjai a ballagási ünnepségen
Fotó: Györkös József

Szaniszló Edit, a Veszprémi Szakképzési Centrum ajkai Szent-Györgyi Albert Technikumának igazgatója ünnepi köszöntőjében kijelentette, nehéz időszakon vannak túl, melynek során a koronavírus-járvány miatt elmaradtak versenyek, tanulmányi kirándulások, szalagavató. Tavaly a ballagást sem tarthatták meg. Úgy fogalmazott, az ünnepek azok a hétköznapok, amelyek magasztos, feledhetetlen napok az életünkben, lezárva egy-egy életszakaszt.

– Mi is lehetne fontosabb, mint az a búcsú, amelyik lezárja az ifjúkort, a középiskolai éveket? Illatos, színes virágokba öltözött tantermek, ünneplőruhás, mosolygó diákok. Öröm, hogy megélhettük ezt a napot, ünnepelhetjük a végzősöket, akik sikerrel vették a nem mindennapi akadályokat. Megmutatták, érdemesek a szakmai vagy az érettségi bizonyítvány átvételére. A most végzetteknek a gondtalan, vidám diákélet mellett a szürke hétköznapokból is jutott, amikor folyamatosan változó szabályok mellett kellett helytállniuk az online oktatásban – hangsúlyozta Szaniszló Edit.

Mint mondta, bízik abban, hogy az iskola szellemisége, az itt kapott értékek részei maradnak az elballagó diákok életének. A Szent-Györgyi Albert Technikum igazgatója hozzátette: köszönetet érdemelnek azok, akik segítették a tanulókat, így a pedagógusok, a szülők, a nagyszülők.

Ballagnak az ajkai Szent-Györgyi Albert Technikum végzős diákjai Fotó: Györkös József

A ballagók nevében Tuba Sára és Horváth Anna Katalin 12. B osztályos diák búcsúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában