bokrétaünnep

2021.06.03. 11:30

Virágcsokor került a felsőörsi iskola félkész épületének tetejére

Friss virágokból font koszorút helyeztek a felsőörsi iskola újabb, csaknem félkész épületének tetejére a hagyományos bokrétaünnepen szerdán.

Kovács Erika

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szabó Balázs, az 1880 lakosú település polgármestere felidézte, nagy örömöt okozott a kormány tavaly decemberi döntése, miszerint támogatja a felsőörsi iskolabővítést. A forrás elnyeréséhez Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő nyújtott jelentős segítséget.

A bokrétaünnep apropóján emlékeztetett, ezt akkor szervezik, amikor fordulóponthoz érkezik a munka, és eléri végső magasságát az építkezés, ami megtörtént a felsőörsi iskola bővítésénél. Köszönettel szólt a kivitelezőről, a dolgozók munkájáról, ami nagyon jól, a tervek szerint halad, a beruházás negyven százalékon áll.

Kontrát Károly képviselő kiemelte, a kormány egymilliárd 14 millió forint támogatást biztosított a bővítéshez, amivel az iskola egyebek mellett tantermekkel, tornateremmel, főzőkonyhával, étkezővel, színpaddal, öltözővel, a tetőn pedig napelemparkkal bővül. Üdvözölte a tempót, ugyanis az év eleji munkaterület-átadás után június elején már a bokrétaünnepre kerülhetett sor Felsőörsön, amikor a hagyomány szerint a tulajdonos, a megbízó, a kivitelező és a mesteremberek – korábbi nevükön pallérok – elhelyezik a virágkoszorút az épület legmagasabb részén. A képviselő biztos abban, hogy a bővítéssel a kijelölt határidőre, jövő év elejére végeznek.

A beruházás jelentőségéről azt mondta, egyaránt lényeges az iskola, illetve a folyamatosan gyarapodó település életében is, hiszen az épületben különféle rendezvényeket is szervezhetnek majd.

A köszöntők után a szónokok és Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója az ácsokkal együtt kötéllel felhúzta az épület tartószerkezetére, illetve a tetejére a virágkoszorút, majd Kadnár János, a kivitelező Vemévszer Kft. létesítményfelelőse bemutatta a bővülő intézményt.

Korábban megírtuk, a beruházással látványosan bővül a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola felsőörsi tagiskolája, a 77 alsó tagozatos diáknak helyet adó Malomvölgy Általános Iskola, ahol nyolc pedagógus dolgozik. A községben a lakosság száma folyamatosan nő, zömében fiatalok, illetve kisgyermekes családok élnek Felsőörsön. Emiatt is nagy igény van a bölcsődeépítés és az óvodabővítés után az iskola fejlesztésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában