útlevél a nagybetűs élethez

2021.07.02. 20:00

Átadták az MFTK diplomáit a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar (MFTK) pénteken délelőtt tartotta meg hagyományos diplomaátadó ünnepségét a B épület aulájában.

Horváth Virág

20210702 Veszprém Pannon Egyetem. MFTK diplomaátadó. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A pandémia után a központi diplomaátadót követően az első egyetemi rendezvényt az MFTK tarthatta meg, az ünnepségen a hallgatók immár ismét személyesen vehettek részt.

Molnárné Barna Katalin docens, a Pannon Egyetem rektorhelyettese köszöntőjében elmondta, nagyon büszke arra, hogy az egyetem hallgatói és oktatói gyorsan és hatékonyan váltottak a pandémia alatt az online oktatásra, és szorgalmuk, kitartásuk nem csappant meg ebben a helyzetben sem.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Navracsics Tibor, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnökeként ünnepi beszédében kiemelte, a történelem során arra ez idáig nem volt példa, hogy a járvány kellős közepén úgy tudja fenntartani magát egy egyetem, hogy a technika segítségét veszi igénybe. – Ami ebben a tanévben történt, az tulajdonképpen nem más, mint az, hogy amit annak idején közel ezer évvel ezelőtt az alapítóink mint tudásközösséget találtak ki, mostanra technikai közösséggé vált. Miközben a koronavírusjárvány több százezer, több millió ember életét vette el világszerte, és pótolhatatlan tragédiákat okozott, mindemellett számunkra is egy nagyon súlyos veszélyt rejt magában. Ha az online világ marad fenn, az egyetemek megsemmisülnek abban a formában, ahogy mi ismerjük – emelte ki Navracsics Tibor. Az alapítvány elnöke hozzátette, az egyetem nem elsősorban a tudásról szól, hiszen a társadalom elsősorban a műveltség megbecsülését, a szellem védelmét és csiszolását kéri számon a végzett hallgatóktól.

Navracsics Judit, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar dékánja ünnepi beszédében elmondta, a diploma egyben útlevél is a nagy betűs életbe való belépéshez. – Bízom abban, hogy az egyetemünkön megszerzett kompetenciák egy életre biztosítják önöknek a megélhetést. Talán nemcsak kompetenciákat sajátítottak el, hanem kritikai gondolkodást, kreativitást, tenni akarást, és azzal a határozott céllal hagyják el az alma mater falait, hogy a világot jobbá, szebbé, gazdagabbá tegyék.

A diplomaátadó ünnepségen a végzős hallgatók Komáromi Klaudiát választották az évfolyam szeniorjává, a kulturális műsort Szabó Eszter adta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában