Az egyik legszebb panorámájú útszakasz nyílhatott meg Balatonfüreden

Összesen 140 millió forintból ötszáz méteres utat adtak át Balatonfüreden csütörtökön, mely összeköti a Szőlősi és a Lapostelki utcát, ezzel tehermentesíti a városközpontot. A beruházás a korábban elnyert egymilliárd forintos fejlesztés része.

Kovács Erika

Fotó: önkormányzat/Gáspár Ákos

Az átadáson elhangzott, az újraindítási támogatással újabb egymilliárd forintot nyert el a város.

Biztonságos közlekedésről és tudatos városfejlesztésről beszélt az útátadás apropóján Kontrát Károly. A térség országgyűlési képviselője egye­bek mellett megjegyezte, a mostani beruházás is jelzi, hogy a város az adottságait az emberek érdekében használja ki. A kormánypárti politikus üdvözölte a jelentős támogatásokat, melyeket Balatonfüred elnyert, azok meghatározóak lehetnek a város újraindításában. Azt mondta, Füred a térség egyik turisztikai központja, több lábon áll, és számos beruházás van folyamatban.

Bóka István polgármester azt mondta, több évtizede tervezte már a város azt, hogy összeköti a Lapostelki utca alsó és felső szakaszát. A kisajátítások megtörténtek, és egy európai uniós program segített az út kiépítésében, mely a több mint egymilliárdos fejlesztés egyik eleme. (Továbbá tartalmazza egyebek mellett iparterület, épületek és infrastruktúra létrehozását is.) Az ötszáz méteres útszakasz 140 millió forintba került, és összeköti a Szőlősi, valamint a Lapostelki utcát, és ezzel tehermentesíti a városközpontot.

Kontrát Károly, Bóka István és Rojtos Norbert Fotó: önkormányzat/Gáspár Ákos

A polgármester köszönetet mondott a kormányzatnak, az EU-nak, a térség ország- gyűlési képviselőjének a beruházásért, mely száz százalékos támogatottságot élvez. Bóka István örömmel beszélt egy friss hírről is, miszerint a gazdaság újraindítása okán újabb egymilliárdos fejlesztési támogatást nyert el az önkormányzat, ebben kiemelkedő érdeme volt Kontrát Károlynak. – A kormány nem hagyja magára az önkormányzatokat, fogalmazott.

– Balatonfüred egyik legszebb panorámájú útszakasza nyílhatott meg, mely nemcsak a városközpontot, hanem a Fürdő utcát is tehermentesíti. Ez nagy öröm az ittenieknek és az idelátogatóknak egyaránt – közölte Rojtos Norbert. A helyi képviselő üdvözölte a fejlesztést, hogy a város nyugati oldala felől megnyitották az észak-déli irányú elkerülőt, illetve a korábban átadott Lapostelki utcát tudják meghosszabbítani a most átadott ötszáz méteres szakasszal. Ezzel a Vázsonyi úti csomóponttól az Aszófői úti csomóponton keresztül a Balaton-partig összekötötték az útszakaszt. A közeljövőben meg kell oldani a csatlakozó utak felújítását is, és szükség lesz új forgalmi rendre.

Bóka István polgármester kérdésünkre, hogy mire kívánják fordítani a frissen elnyert egymilliárd forintot, azt mondta, egyebek mellett utakra költik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában