Vizsgáztak az első hallgatók az Európai Öntészeti Akadémián

Vizsgáztak az első hallgatók az Európai Ön­tészeti Akadémián. A Le Belier Magyarország For­maöntöde Zrt. június másodikán adta át az Európában egyedülálló képzési központot, amely a szakemberképzésben vállal úttörő szerepet – tudtuk meg Dienes Kata HR-vezetőtől.

Tisler Anna

A képzés résztvevőinek elméleti vizsgán is számot kellett adniuk tudásukról

Forrás: Györkös József

A százmillió forintos beruházással készült akadémiát a legmodernebb eszközökkel, berendezésekkel szerelték fel. A július 19-én vizsgázott öt hallgató mindegyike a cég munkatársa, maguk jelentkeztek a képzésre.

Az oktatást végző munkatársak is a Le Belier dolgozói, akik több évtizedes szakmai tudással rendelkeznek, csupán a tudásuk átadására kellett megtanítani őket. A képzési modulok pedagógiai alapja a kooperatív és az élményt adó ismeretszerzés.

A fontos ismeretek mellett a közös munkát is megtanulták, a képzés 20 százaléka volt elméleti, amit azonnal át is ültettek a gyakorlatba.

A képzés résztvevőinek elméleti vizsgán is számot kellett adniuk tudásukról
Fotó: Györkös József

Fábián Gábor, a Le Belier Formaöntöde Zrt. magyarországi gyárainak igazgatója kérdésünkre elmondta, az akadémia a szakemberek képzését, a piaci igényeknek megfelelően megújulni képes tudás elsajátítását szolgálja. Az öntészeti szakmákban járatos szakemberek képzése országosan nem megoldott, így az akadémia hiánypótló feladatot lát el. Ma már az új autók tervezésénél és gyártásánál alapvető szempont a környezetvédelem, azért egyre könnyebb gépkocsik készülnek. Az elektromos autók térhódítása a cég piaci pozícióit és jövőjét nem veszélyezteti. A vállalat a képzésben együttműködik a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikumával, tanműhelyt is létrehoztak az üzemben, ahol a diákok elsajátíthatják a piaci igényeknek megfelelő szakmai tudást. Az Európai Öntészeti Akadémia Szerbiából is vár fejlődni kívánó szakembereket, és lehet, hogy a cégcsoport mexikói és kínai munkatársait is Ajkán képezik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában