Diákmunkások is dolgoznak a rigácsi ifjúsági klub épületén

Ifjúsági klub készül a Magyar falu program támogatásával a település központjában álló több mint százéves épületből. A helyiségben, amelynek kétharmadát rossz műszaki állapota miatt már régebben lebontották, legutóbb posta volt.

Tisler Anna

Mórocz-Kovács Virág és Nemes Bálint Szilárd az épület belső részét tisztította Fotó: Tisler Anna

Kertész-Bakos Ferenc polgármester kérdésünkre elmondta, hogy szeretnének jó közösséget kovácsolni a fiatalokból, ezért elhatározták, hogy kialakítanak számukra egy ifjúsági klubot, amelyért ők lesznek a felelősek, és a programokat is ők szervezik. A község lakosainak nagy része az elmúlt másfél évtizedben kicserélődött. Szeretnék, ha a fiatalok összetartanának, otthonuknak tartanák Rigácsot, nem csupán a lakóhelyüknek. A gyermekeknél és a fiataloknál már kialakult az igény a közösségi együttlétre. A középiskolások közül öten az önkormányzat által meghirdetett nyári diákmunkában az épület falait tisztítják meg.

Mórocz-Kovács Virág és Nemes Bálint Szilárd az épület belső részét tisztította
Fotó: Tisler Anna

A felújítást vállalkozó végzi, előtte a könnyebb feladatokat a klub leendő használói­ra bízták, mert így jobban a sajátjuknak érzik azt, hiszen az ő munkájuk is hozzájárult. Mórocz-Kovács Virág, Horváth Natália, Nemes Bálint Szilárd, Kovács Krisztián és Balázs Áron vidáman dolgozott az épületen. Elmondták, örülnek a lehetőségnek. Az egy hónapos munkával szerzett jövedelmükből már tudják, mit vesznek, van, aki új telefonra gyűjt, más az iskolakezdésre tartalékol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában