Diákok is szépítik Paloznakot

Steinbach Bence és Jekler Tas nyári diákmunkán szépíti, gondozza Paloznakon a parkokat, tereket, utcákat.

Kovács Erika

Czeglédy Ákos polgármester, valamint Jekler Tas és Steinbach Bence Paloznakon, a tájháznál. A fiúk ott is dolgoznak nyaranta

Fotó: Kovács Erika

A két fiatal már korábban is dolgozott a faluban, és azt mondták, idén is szívesen jelentkeztek a nyári munkára. Sok mindent elvégeznek, így reggelente locsolnak, majd nyírják a füvet, szépítik a parkot, ültetik, gondozzák a virágokat, és ha kell, gyűjtik a szemetet is. Tas szívesen ül a kistraktorra, kiskora óta kedveli ezeket a gépeket, és azzal szépen, gyorsan lehet lenyírni a füvet. Azt mondják, az külön kedves nekik, hogy lakóhelyüket, Paloznakot szépíthetik.

A kertészeti munkát mindketten megszokták, mert családi házban élnek, és ott mindig adódik valamilyen munka, feladat. Tas ebből némileg kevesebbet tud elvégezni, mert Balatonfüreden focizik és a balatonfüredi gimnáziumi órák után várja az edzés. Mindkét fiatal arról is beszélt, hogy nagyon szeretnek ebben a faluban és ebben a környezetben élni, mert jó a közösség, a táj csodaszép, közel van a Balaton és a strandok is. Tas és családja két éve választotta lakóhelyének Paloznakot, előtte Budapesten laktak.

Czeglédy Ákos polgármester, valamint Jekler Tas és Steinbach Bence Paloznakon, a tájháznál. A fiúk ott is dolgoznak nyaranta
Fotó: Kovács Erika

 

A fiú azt mondta, hamar megkedvelte az itteni életet, ami teljesen más, mint a fővárosi, de szívesen lakik ebben a faluban. Czeglédy Ákos polgármester kiemelte, nagyon szívesen veszik a fiatalok jelentkezését a nyári diákmunkára, akik egy-egy hónapot dolgoznak náluk, és sokat segítenek a dolgozóknak. A faluban nagyon fontosnak tartják az igényes és szép környezetet, így minden szorgos kéz nagyon jól jön nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában