Elismerést kapott az ajkai védőnő Semmelweis-nap alkalmából

Több mint másfél évtizedes kiemelkedő szakmai tevékenységéért a Semmelweis-nap alkalmából elismerő oklevélben részesült Inhóf Tímea ajkai védőnő.

Tisler Anna

Inhóf Tímea számára meglepetés volt az elismerés

Fotó: Györkös József

Az elismerést a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Ajkai Helyi Szervezete elnöksége ítéli oda évente egy személynek. A kamara működési területe nem csupán Ajka városát foglalja magában, hanem a Nyirádtól Csögléig terjedő területet is. Inhóf Tímea számára igazi meglepetés volt a díj, hiszen előző nap szerezte meg újabb oklevelét természetgyógyászatból fitoterapeutaként. Másnap a váratlan kitüntetés hírét örömmel fogadta.

- Számomra a védőnői pálya nem szakma, hanem hivatás – beszélt pályájáról Tímea. – Nyirádon nőttem fel, édesanyám barátnője, aki védőnőként dolgozott, szeretettel beszélt hivatásáról, ettől pedig én is kedvet kaptam, hogy ezt a pályát válasszam. Ajkához is kötődöm, ide jártam középiskolába, majd a diplomám megszerzése előtt itt töltöttem a kötelező gyakorlatomat. Kiváló, egymást támogató közösségre találtam, jól éreztem magam. Zalahalápon kezdtem a pályafutásomat 2004-ben, majd miután lehetőségem adódott rá, 2007-ben visszatértem Ajkára. Ma 12 védőnő dolgozik a városban, közülük ketten jelenleg gyeden vannak. Az elmúlt 17 évben családvédőnőként dolgoztam, február óta pedig iskolavédőnőként folytatom a munkámat. Négy ajkai általános iskolában csaknem 800 gyermek tartozik hozzám. Az egészségnevelés témában szerettem volna dolgozni, amire így lehetőségem nyílik.

Inhóf Tímea számára meglepetés volt az elismerés Fotó: Györkös József

Inhóf Tímea azért végezte el a természetgyógyász szakot, mert az édesanyák gyakran kérdezték a gyógynövényekről, amire ő szerette volna tudni a választ. Megelőzés céljából sokan fordulnak a természetes dolgok felé. Családvédőnőként pedig nem csupán az édesanyát, hanem az egész családot támogatta. A munkában legfontosabb a bizalom, amelyet már a várandósság hónapjaiban ki kell építeni a későbbi gyümölcsöző közös munka érdekében. A védőnő hatéves korig kíséri figyelemmel a kisgyermek fejlődését. Ha bármi eltérést észlel, jelzi a gyermekorvosnak, akikkel szintén kiváló a védőnői szolgálat munkatársainak a kapcsolata. Együtt keresik a megoldást, támogatják a családot.

- Mindannyian mások vagyunk, de empátiával, szeretettel, türelemmel csaknem mindenkihez meg lehet találni az utat – fogalmazta meg Tímea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában