Több mint öt kilométeren újult meg a 832-es út

Az egyre gyakoribb közútfejlesztések sorában ezúttal a Pápa­teszér és Gic közötti szakasz újult meg több mint öt kilométeren, emelve a közlekedés minőségét, gyorsaságát és biztonságát.

Laskovics Márió

Forsthoffer Zoltán bakonytamási polgármester, Horváth József pápateszéri alpolgármester, Németh Adrienn gici polgármester, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója szemléli az úttérképet

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Magyar falu programban, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában meg­újult a 832-es út több mint öt kilométer hosszan, összesen 843 millió forintból. A Pápateszér–­Bakonytamási közötti 3,4 kilométeres szakasz több mint 541, míg a Bakonytamási–Gic közti 1,7 kilométer 301 millió forintba került.

Forsthoffer Zoltán bakonytamási polgármester, Horváth József pápateszéri alpolgármester, Németh
Adrienn gici polgármester, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Fekete János, a Magyar Közút
Nonprofit Zrt. megyei igazgatója szemléli az úttérképet Fotó: Laskovics Márió/Napló

 

A gici mazsorettcsoport két növendéke előadását követően Németh Adrienn gici polgármester a három község nevében köszönte meg a fejlesztést, amely a települések közötti közlekedés minőségét, gyorsaságát és biztonságát emelte. Mint mondta, jó úton haladnak, sokéves vágyuk vált valóra a felújítással. Pápa és Gic között immár harminc kilométeren európai színvonalú út van, ami nagy forgalmat bonyolít le, így a lakosság és az átmenő autósok is elégedettek lehetnek.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, a kivitelezés március 8-tól július 21-ig tartott, két ütemben. Pápa és a 82. számú főút között minőségében jelentősen megújult az útburkolat. Különösen nehéz volt a munka, mert a most át­adott szakasz volt a legrosszabb állapotban. Mint fel­idézte, korábban elkészült egy szakasz Pápa és Nagygyimót, illetve Nagygyimót és Béb között. A csóti, pápateszéri és bakonyszentiváni bekötőutak már jó minőségűek voltak. A Magyar falu programban közel 1200 kilométernyi útfejlesztés történt, hogy a kistelepülések útjai javuljanak a helyi életminőség szempontjából. Végül, megköszönve a közlekedők türelmét, hozzátette, a biztonságosabb úton a sofőröknek is van felelősségük a balesetmentes közlekedésben.

Pápateszér és Bakonytamási között 3,4 kilométeres szakasz újult meg több mint 541 millió forintból március 8-tól július 21-ig Fotó: Laskovics Márió/Napló

Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója kiemelte, Veszprém megyében 1630 kilométeres úthálózatot kezelnek. A Magyar falu program révén az utóbbi években az állam támogatásával egyre több rossz állapotú alsóbbrendű utat korszerűsíthettek. Az érintett szakasz nagyon deformálódott volt. A műszaki paraméterek kapcsán megjegyezte, a nyílt közbeszerzési eljárás utáni határidőn belüli gyors, precíz kivitelezés során teljesen felújították a pályaszerkezetet. A külterületeken a régi burkolat bedarálásával, két réteg aszfalttal. A belterületeken pedig két réteg aszfaltot építettek tíz centiméter vastagságban. Az egész szakaszon újak a forgalomtechnikai jelzések, a táblák, illetve hat hidat is részlegesen megújítottak. Végül reményét fejezte ki, hogy még idén megújulhat az út a megyehatárig, saját beruházásban. Az esemény a nemzeti színű szalag átvágásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában