Magából kikelve ordítozott és késsel hadonászott a 67 éves horgász

Önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy horgász ellen, aki a horgászbotjának tönkretétele miatt szemet szemért, fogat fogért felkiáltással, hasonló károkozással fenyegetve igyekezett jóvátételhez jutni.

Veszprémi Járási Ügyészség

A 67 éves férfi 2020. szeptember 27-én a késő délutáni órákban egy balatoni stégnél horgászott, amikor a parttól 15-20 méter távolságra elhaladt egy vitorláshajó, amely elszakította férfi horgász damilját. A horgász a fentiek miatt a közeli kikötőhöz ment, ahol feldúltan a kikötni igyekező hajó tulajdonosaitól, egy házaspártól a horgászbotja megrongálása miatt 10.000 forint kártérítést követelt és azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben nem fizetnek neki, akkor ő is kárt fog okozni a hajóban.

A házaspár férfi tagja közölte a követelőző férfival, hogy nem fizet, mert aki a kikötő közelében horgászik, az bizony így járhat. Ettől a terhelt olyannyira méregbe gurult, hogy felugrott a hajóra, elővett egy kb 8 cm pengehosszúságú bicskát, hogy azzal kárt okozzon a hajóban, de közben a feleség lefogta. Ekkor férje közölte, hogy inkább fizet és elmegy pénzért, ám ahogy leszállt a hajóról, a terhelt a bicskával a vitorlát 5 cm hosszan megsértette. Emiatt a hajó tulajdonosa a rendőrséget hívta a helyszínre. A feldúlt horgász még ekkor is hangosan kiabált, hogy „szemet szemért, fogat fogért” .

Az ügyészség az önbíráskodó, eddig büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően 150.000 ft pénzbüntetést szabott ki a terhelttel szemben, védője azonban tárgyalás tartását kérte, így az eljárás a bíróságon folytatódik tovább.

Friss hírek Veszprém Megyéből

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában