megkérdeztük a helyieket

2021.07.15. 20:00

Megkedvelték az új Almádi úti csomópontot a környéken lakók

Két hete adták át a forgalomnak a felújított Almádi úti csomópontot, amivel a közlekedők használatba vehették a Veszprém és Balatonalmádi közötti kerékpárutat is.

Juhász-Léhi István

20210714 Veszprém Megkérdeztük, mi a véleménye a közelben lakóknak az elkészült Almádi úti csomópontról Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

- Itt lakom a környéken – mondta a Napló érdeklődésére Major Tibor, aki a a Nyerges úton él 35 esztendeje. – Abszolút pozitív hatása van a beruházásnak. Nagyon jó lett a közlekedés, hiszen elkészült egy gyalogátkelőhely is, amivel biztonságosan meg tudjuk közelíteni a szomszédban található bevásárlóközpontot. Az új csomópont a kerékpárosoknak is nagyon jó, ráadásul a korábbiakkal ellentétben maga a lakóövezet is sokkal jobban és biztonságosabban megközelíthető.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Major Tibor kiemelte: több lakossági fórum is volt az Almádi úti csomópont apropóján a beruházás előtt, megkérdezték az út menti, szélső házak lakóit a kivitelezők, a város, és szerinte megtalálták a lehető legjobb megoldást azért, hogy a forgalom zaja minimális legyen. Elmondta, a zajvédő fal felső része átlátszó plexit kapott, ami a bezártságot némileg csökkenti.

Nemrég költözött a környékre Szabó Dezső, de szerinte is jól járható és nem zajos a környék.

Fotó: Penovác Károly/Napló

- Három hete lakom itt – mondta. – Hallottam, hogy kivágják a fákat, de nézzék meg, hogy mennyire normálisan csinálták meg – mutatott a zajvédő fal felé. – Nincs nagyobb zaj, sőt, talán akkora sincs, mint a beruházás előtt. Sokat fog a fal, ami európai minőségű.

Visszatérve a bevásárlóudvar parkolójába, Hegedűs Vilmost szólítom meg, aki elmondja, hogy nagyon tetszik neki az új csomópont, de kellett neki néhány nap, hogy megszokja.

- Lassan 40 éve van jogosítványom, de nekem is meg kellett tanulnom, hogy merre, meddig – mondta. – Egyébként jól átlátható, egyértelmű minden, talán a kerékpárosok lehetnének egy picit türelmesebbek a többi közlekedővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában