Mindenki helytállt – Semmelweis-nap az ajkai kórházban

A Magyar Imre Kórházban tegnap tisztelegtek Semmelweis Ignác orvos tudós előtt, és ez a nap az intézményben az egészségügyi dolgozókról szólt.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A képen az elismerésben és előléptetésben részesült ajkai kórházi dolgozók

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A főigazgató, Nagy Zoltán ünnepi köszöntőjében Semmelweis Ignác munkásságát méltatta. Hozzátette, hogy az intézmény képzett szakemberekkel és modern eszközökkel működik, ami a mai világban elengedhetetlen a gyógyításhoz. Ennek jegyében végezték az elmúlt másfél évben, a pandémia három hulláma idején áldozatos munkájukat – tette hozzá a főigazgató. Beszéde végén hangsúlyozta, hogy büszke az intézményre, és megköszönte mindenkinek az áldozatos munkáját.

Királyné Gősi Erika orvos igazgató olvasta fel Takács Szabolcs kormánymeg­bízott, Töreki-Vörös Ibolya, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója, Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató, Takács Péter alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettes, valamint Müller Cecília országos tiszti főorvos ünnepi köszöntőjét, és mindenki háláját tolmácsolta az egészségügyi dolgozóknak, majd Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár Nagy Zoltán főigazgatóhoz írt levelét olvasta fel. Az ajkai kórház vezetőségének elismerő szavait Sümegi Józsefné ápolási igazgató tolmácsolta az orvosoknak, ápolóknak.

A képen az elismerésben és előléptetésben részesült ajkai kórházi dolgozók Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A járvány idején Covid-­koordinátorként nyújtott munkája elismeréseként Királyné Gősi Erikának Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő elismerő oklevelet adott át.

Ezt követően a „Kórházért” elismerésben részesült az infektológiai osztály, a kórházhigiénés szolgálat, valamint a bér-munkaügyi és a közgazdasági osztály kollektívája. Daragó Zsuzsanna szakápolót a Covid intenzív betegek ellátásáért végzett kiemelkedő munkájáért a MESZK Veszprém megyei szervezete elismerésben részesítette. Köszönetet mondtak Csortos Attila őrnagynak, az ajkai kórházban szolgálatot teljesítő kórházparancsnoknak és a Magyar Honvédség munkatársainak a Covid-19 járvány alatt tett szolgálataikért. Vincze Gábor szülész- nőgyógyász szakorvost főorvosi előléptetésben részesítették.

A Balatoni Kör Egyesület négyszázezer forint értékben ajándékutalványokat adományozott és adott át az ajkai kórház dolgozóinak, megköszönve a járvány alatt végzett áldozatos munkájukat. Az elismeréseket Nagy Zoltán és Fenyvesi Zoltán nyújtotta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában