Nemzeti értékek és hungarikumok

A város önkormányzata sikeresen pályázott az Agrárminisztérium a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt 2021. évi pályázatán. A projektet kültéri bemutatótér kialakítása és kapcsolódó rendezvény megvalósítása céllal nyújtották be.

Tóth B. Zsuzsa

Sümegi panoráma a várból. A helyi értékek között szerepel a vár mellett a Püspöki Palota és a templomok mindegyike Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Amint azt Oszkai Rékától, a helyi Értéktár Bizottság elnökétől megtudtuk, a komplex projekt keretében 2021. szeptember elején interaktív vetélkedővel egybekötött kültéri kiállítást terveznek a települési értékek népszerűsítése érdekében. A megítélt 3,5 millió forint támogatásból kültéri, tájba illeszkedő, állandó kiállítási installációt helyeznek el a Tarisznyavárnál. A települési értékeket bemutató „Értékek fala” egyben szemléltetőeszköz és interaktív játék. A kiállításhoz közösségi vetélkedőt szerveznek, melynek célja, hogy a jelentkező csapatok megismerjék, magukhoz közelinek érezzék a települési értékeket.

Sümegi panoráma a várból. A helyi értékek között szerepel a vár mellett a Püspöki Palota és a templomok mindegyike
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

 

Azokat mint állomásokat végigjárva hajtsanak végre izgalmas elméleti és gyakorlati feladatokat, melyekkel tallé­rokat gyűjthetnek. Az értékek között szerepel a vár, a palota, a templomok, a városfal, a Ramassetter-ház, a Kisfaludy-ház, a temető, a váristálló, a Mogyorósdomb.

Kiegészítő programként a Tarisznyavár mellett kialakított Vásári forgatag központi helyszínén helyitermék-program várja a látogatókat. A megszerzett tallérokat beválthatják, levásárolhatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában