Semmelweis-nap Várpalotán: emberfeletti nehézségek közepette is helytálltak

Önök az elmúlt másfél évben olyan kockázatnak és terhelésnek voltak kitéve a szó szakmai, testi és lelki értelmében, amelyre utoljára csak száz éve, a spanyolnátha kórokozójának pusztítása közben volt példa az egészségügy történetében. A kihívás hatalmas és emberfeletti volt.

Szabó Péter Dániel

A városi Semmelweis-díjat idén a Várpalota Mentőállomás kollektívája kapta. Képünkön Munkácsi Zsolt, a mentőállomás vezetője veszi át az elismerést Campanari-Talabér Márta polgármestertől

Fotó: Szabó Péter Dániel

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere mondta el mindezt az összegyűlt orvosok, ápolók, egészségügyi szakdolgozók előtt város Semmelweis-napi ünnepségén, amelyet a napokban tartottak Szent István úti irodaházban.

– Kalapot kell emelni az előtt, ahogy ennek a kihívásnak emberileg és szakmailag is megfeleltek, mert jól tudom, hogy egy pandémiás vészhelyzet első frontvonalában nem csupán a munka a sok és a nehéz, hanem mindennek a lelki terhe is. A nemzet nagyobb része sugározza önök felé a háláját, mert olyan teljesítményt nyújtottak, amellyel nemzedékekre példát mutattak a gyógyítás nehéz szolgálatára vállalkozóknak. A béremelés, a plusz szabadság ennek nyilvánvaló, de halvány köszönete. Másfél év alatt többet tettek az egészségügy presztízsének növelése érdekében, mint bárki más az utóbbi száz évben – mondta el a városvezető, majd átadta a Semmelweis-napi elismeréseket. A város önkormányzata által odaítélt Semmelweis-díjat idén a Várpalotai Mentőállomás csapata kapta, a kitüntetést Munkácsi Zsolt, a mentőállomás vezetője vette át.

A COVID-19 járványkezelés során tanúsított lelkiismeretes, magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként oklevelet vehettek át Langné Regenye Marianna, Soós Andrea, Lázs Nóra és Buzai Ágnes szakasszisztensek.

A városi Semmelweis-díjat idén a Várpalota Mentőállomás kollektívája kapta. Képünkön Munkácsi Zsolt, a mentőállomás vezetője veszi át az elismerést Campanari-Talabér Márta polgármestertől Fotó: Szabó Péter Dániel

A COVID-osztályon teljesített lelkiismeretes, magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként Pfeiffer Zoltán, Horák Krisztina, Németh Kornélia, Daruzsák Józsefné, Erdélyi Éva, Mókus István Béláné, Unferdorbenné Nyírő Krisztina, Gerebics Zsuzsanna, Grósz Csilla, Szabóné Kuncz Marianna, Klotz Tamás, Erdődi Virág, Beke Csaba, Horváth Petra, Szűcs Attila és Kustánné Böjte Adrienn kapott oklevelet.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara helyi szervezetének díjait idén Szántóné Szabados Irén, Mókus István Béláné, Túriné Németh Helga és a Várpalotai Mentőállomás kollektívája kapta. A Semmelweis napi városi rendezvényen zárásként műsort adtak a Veszprémi Petőfi Színház művészei, s köszöntötte az egészségügyben dolgozókat Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában