Változatos programokat tartanak Ajkán a nyári szünetben

Változatos és érdekes programokkal, vidáman töltik a nyári szünidőt a napközbeni gyermekfelügyeleti tábor résztvevői.

Tisler Anna

Hasznosan, közösségben töltik el szabadidejüket a fiatalok Fotó: Györkös József

Az önkormányzat a 14 sajátos nevelési igényű gyermek esetében 16 év alatti diákok felügyeletét biztosítja június 30. és augusztus 31. között minden munkanapon. A szülő kérésére a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek az ebédet ingyenesen biztosítja az önkormányzat a nyári szünidőben is. Kovácsné Győri Zsuzsanna, a Városi Intézmények Működtető Szervezete vezetője elmondta, hogy a táborozók részt vesznek többek között óvodai tájfutáson, ellátogatnak a rendőrségre, a mentőállomásra, ami maradandó élmény számukra, jó idő esetén hetente egy alkalommal az ajkai strandon fürdőznek, esélyórákon vesznek részt, a Mozgássérültek Aktív Egyesületének a tagjaival.

Hasznosan, közösségben töltik el szabadidejüket a fiatalok
Fotó: Györkös József

A rendezvényeket a Veszprém Megyei Család-; Esély­egyenlőségi és Önkéntes Ház támogatja. A diákok megismerkedhetnek a mozgássé- rültek, látássérültek, hallássérültek, valamint az értelmileg akadályozott emberek életével, mindennapjaival, az előadók életével, az általuk használt segédeszközökkel, amelyeket ki is próbálhatnak. A program végeztével lehetőség nyílik a sérültek által űzött sportok, például kerekesszékes kosárlabda, csörgőlabda kipróbálására. A programok lebonyolításában civil szervezetek, városi intézmények, pedagógusok vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában