A település alapítóira is emlékeztek a zalameggyesi falunapon

Ünnepi szentmisével kezdődött Zalameggyes falunapi rendezvénysorozata augusztus 20-án.

Tisler Anna

Papp Sándor István áldotta meg az új kenyeret

Fotó: Tisler Anna

Papp Sándor István plébános kijelentette, hogy Szent István örökösei vagyunk. De milyen örökösei? Szent István jó vezető volt, példát adott abból, hogy lehet emberségesen vezetni, lehajolni az elesetthez, a beteghez. A legtöbb ember valahol vezető, például a saját családjában, kisebb közösségben, munkahelyen, gondoskodott minden alattvalójáról. Az igazság útját járta. Bennünket mi vezérel, az emberség, a szeretet? Szent István bármit tett, előtte imádkozott. Hány családban szokás ez ma már? A misét követően a polgármesteri hivatal előtti téren kenyérszenteléssel folytatódott a program.

Ünnepi köszöntőjében Szanyi Mária Judit polgármester elmondta, hogy a parasztemberek a termést learatva tekintettek vissza a múltra, akkor látták, milyen munkát végeztek, mondtak köszönetet mindazoknak, akik naponta fáradoztak ezért, hogy biztosítsák a család mindennapi kenyerét. A falunapon emlékezzenek azokra, akik a települést alapították, templomot építettek, a legrosszabb időkben sem hagyták el Zalameggyest, hanem ott teremtettek otthont gyermekeiknek. Mi, utódok, keressük azt, ami összeköt bennünket és ne azt, ami szétválaszt. Boldogságunk kulcsa a mi kezünkben van, a közös boldogulásunkhoz mindenkinek hozzá kell tennie tudása és lehetőségei szerint.

Papp Sándor István áldotta meg az új kenyeret Fotó: Tisler Anna

A kulturális műsorban a gógánfai Csak Csajok Társulat hat tagja táncot adott elő, majd a zalaapáti harmonikazenekar adott egyórás műsort, őket az ajkai Bahar táncegyesület követte, majd a sümegi Pintér Zoltán adott könnyűzenei műsort.

A szervezők pörkölttel vendégeltek meg minden jelenlevőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában