Bemutatták a régi-új igazgatókat

Öt régi-új igazgató kinevezését jelentette be a Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC).

B. Virág Rita

20210825 Veszprém Veszprémi Szakképzési Centrum intézményvezetők bemutatása Irányi László, Ipari Technikum, Hajdúné Medgyesi Andrea, Táncsics Mihály Technikum, Németh Katalin SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola, Pap Máté Veszprémi Szakképzési Centrum kancellár, Kavalecz Gábor VSzC főigazgató, Szabó Zoltán, Jendrassik-Venesz Technikum, Szathmáry Árpád, Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Pap Máté, a VSZC kancellárja a sajtótájékoztatón elmondta, az új szakképzési törvény és végrehajtási rendelet után új perspektívák nyíltak a szakképzésben.

– A projektalapú oktatás előtérbe helyezése, a gyakorlatorientált képzés kiemelten fontos számunkra. Szakmákat szeretnénk oktatni, nem tantárgyakat. A következő időszakban pedig a képzéskínálat átszervezése lesz az egyik fő feladatunk úgy, hogy az a piaci szereplők számára is hasznos legyen – hangsúlyozta a kancellár. Az eddigi 759 OKJ-s szakma teljesen átláthatatlan volt, most 174 alapszakma közül lehet majd választani a rugalmas keretrendszerben. – Szeretnénk tovább erősíteni a duális képzést. Továbbra is magas színvonalra, minőségre törekszünk, ezért olyan szakemberek kinevezését támogattuk, akik szakmailag felkészültek, motiváltak – fogalmazott.

Kavalecz Gábor, a VSZC főigazgatója kiemelte, négy iskolában járt le az igazgató mandátuma, egyben pedig távozott az intézményvezető.

– Több mint négyezer fiatal jár az intézményeinkbe, bízunk benne, hogy olyan képzést tudunk nyújtani, amelynek segítségével megtalálják a helyüket a piacon – mondta Kavalecz Gábor.

Irányi László, Hajdúné Medgyesi Andrea, Németh Katalin, Pap Máté, Kavalecz Gábor, Szabó Zoltán és Szathmáry Árpád a Veszprémi Szakképzési Centrum sajtótájékoztatóján
Fotó: Penovác Károly/Napló

Ezt követően bemutatkoztak a régi-új igazgatók.

Hajdúné Medgyesi Andrea a Táncsics Mihály Technikumot irányítja a következő három évben. Az igazgatónő 2008 óta dolgozik Veszprémben, 2011-ben lett a Táncsics igazgatóhelyettese, mostantól pedig igazgatóként vezeti a 138 éve működő intézményt, mely hét szakmacsoportban kínál 12 szakmát, és a felnőttoktatásban is folyamatosan bővülnek a lehetőségek.

Németh Katalin megbízott igazgatóként vezeti egy éven át a SÉF Vendéglátás, Turizmus Technikum és Szakképző Iskolát. Az intézményt 2000-ben alapította Mayer Gyula, később a magániskola állami fenntartásba került. Megtudtuk, szeretnék bővíteni a képzési és nyelvi oktatás palettáját, fejleszteni a tanulók munkavállalói és szociális kompetenciáit.

Irányi László, aki 13 éve vezeti az ipari technikumot, kiemelte, 850 fiatalnak igyekeznek piacképes tudást nyújtani, és olyan értékekkel felruházni őket, amelyek segítségével meg tudják állni a helyüket az életben is.

Szathmáry Árpád negyedik ciklusát kezdi a 126 éves Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum élén. Elmondta, a megszokott szakmák mellett újakat is lehet tanulni náluk, többek között közigazgatási ügyintéző és informatika szakokkal bővült a képzési paletta. Célként nevezte meg, hogy a „közgáz” elvégzése után még több diák folytassa tanulmányait egyetemen, illetve a duális képzésbe való becsatlakozást is.

Szabó Zoltán, a Jendrassik–Venesz Technikum első embere kiemelte, a magas tanulói létszám mellett igyekeznek megtartani a családias légkört az intézményben. Jelentős infrastrukturális beruházások zajlottak az iskolában, amelyek segítségével a szakmák magas szintű oktatása is lehetővé válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában