ünnepség és kenyérszentelés

2021.08.24. 14:00

Elismerő címeket és kitüntetéseket adtak át Balatonkenesén

Augusztus 20-án Államalapító Szent István király és az új kenyér tiszteletére rendezett ünnepségen adták át hagyományosan a város elismerő címeit és kitüntetéseit.

Horváth Virág

Balatonkenese Város Díszpolgára címet kapott Mecseki Lajos pedagógus

Forrás: Balatonkenese Város Önkormányzata

A Balatonkenese Kultúrájáért Díjat Vargáné Dobó Katalin óvodapedagógus kapta, a kultúra a művészetek és a közművelődés területén végzett kiemelkedő szakmai múltjának, példamutató magatartásának, aktív közéleti tevékenységének elismeréséül. A Balatonkenese Jövőjéért Díjban részesült Szabó Károlyné pedagógus, a település nevelő-oktató munkájának elősegítéséért, a fiatalabb és idősebb generációk együttélésében, a városunk közösségi életének formálásában végzett több évtizedes, kiemelkedő munkájáért.

Balatonkenese Város Díszpolgára címet adományozott posztumusz kitüntetésként Dr. Jurcza Imre orvosnak, aki a település érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységével, életművével a várost tiszteletreméltóan szolgálta. Balatonkenese Város Díszpolgára címet adományozott Mecseki Lajos pedagógusnak, aki a település érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységével és életművével a várost tiszteletreméltóan szolgálta.

Az ünnepi műsorban közreműködött a település kulturális életében jelentős szerepet vállaló Szivárvány Népdalkör vezetője Séri Márta, művészeti vezetője Bollók Attila és a Pilinszky Irodalmi Színpad képviseletében pedig Kerti Teréz szavalt, továbbá közreműködött a kaposvári Roxínház is.

Balatonkenese Város Díszpolgára címet kapott Mecseki Lajos pedagógus
Fotó: Balatonkenese Város Önkormányzata

Az ünnepségen Balatonkenesei Református Egyház lelkipásztora Némethné Sz. Tóth Ildikó áldotta meg az új kenyeret. Medveczky Miklós atya, a Balatonkenesei Katolikus Egyházközség plébánosa megszentelte az új kenyeret, mellyel a rendezvény résztvevőit kínálták a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában