Falunapot tartottak Gicen komoly- és könnyűzenei fellépőkkel

A falunap gazdag programkínálatának köszönhetően minden korosztály jól érezhette magát. Több sikeres pályázatnak örülhet a lakosság, megoldódni látszik az árvízprobléma is.

Laskovics Márió

Gic falunap

Az önkormányzat falunapot tartott augusztus 14-én, szombaton a sportpályán. A délután kezdődő kulturális műsorban fellépett a bakonytamási Vidámság Kulturális Egyesület, a Potyautasok zenekar, a pápai Con Spirito Quartet egyebek mellett Beatles-dalokkal, a helyi mazsorett-, tánc- és zumbacsoport, a sztárvendég pedig Krisz Rudi volt. A főzőverseny eredményhirdetését és a vacsorát követően a közönséget a Pápai Cirkuszművészeti Egyesület talajgyakorlatokkal és légtornával, Tóth Tünde énekes, valamint a Salgovácné és a Csinipapák zenekar is szórakoztatta.

Németh Adrienn polgármester felidézte, délelőtt kispályás focikupával indult a program, melyen hat környékbeli csapat vett részt, illetve nosztalgia meccs is volt a korábbi csapattal. Érdekesség, hogy a helyi nők és lányok is alakítottak csapatot, s barátságos mérkőzéseket bonyolítottak. A főzőversenyen tizenhárom csapat szorgoskodott, az önkormányzat segítői sertéspörköltet főztek vacsorára. A családi vetélkedőre saját készítésű exatlonpályát építettek szalmabálákból, főleg gyerekek mérték össze ügyességüket, állóképességüket az akadályok között. További kísérőprogramként ugrálóvár, arcfestés, henna, várta az érdeklődőket.

A faluvezető köszöntőjében örömmel osztotta meg, hogy a Magyar Falu Program kommunális eszközbeszerzési pályázatán sikerrel szerepeltek – lombszívót, magassági ágvágót és mulcsozó kaszát vehetnek a községi traktorhoz –, a helyi civil szervezetnek szintén sikerült nyernie, valamint az országfásítási programban ősszel fákat ültethetnek. Egyedi kormánydöntés értelmében a falu villámárvíz-problémáira, vízrendezési feladatainak támogatására 64 millió forintot kapott az önkormányzat. Németh Adrienn hozzátette, elkezdődött a munka, a mérnökök már készítik a terveket. Köszönet illeti Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt a felterjesztésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában