Felújítják a pápai bölcsődét

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program második körös pályázati felhívására adott be eredményes pályázatot a pápai önkormányzat a Fenyveserdő Bölcsőde felújítására.

Polgár Bettina

A korábbinál gazdaságosabban üzemeltethető intézményi környezet jön létre Fotó: Polgár Bettina/Napló

A családbarát munkába állást segítő korszerű intézményi környezet kialakítása a Külső-Várkertben című projekt megvalósítására 549,75 millió forint támogatást nyert el a város, a munkálatok augusztus 10-én, a munkaterület-átadással megkezdődtek.

A beruházás keretében teljes egészében megújul, korszerűbbé válik és új csoportszobával bővül a Fenyveserdő Bölcsőde. A fejlesztés részeként kicserélik az összes külső és belső nyílászárót és tető-felülvilágítót, az 1–4. csoportszobához tartozó átadó és vizesblokk, valamint a hőközpont kivételével mindenütt kibontják a válaszfalakat és felbontják az aljzatot. Helyükre az új helyiségek kialakításának megfelelően fémvázra szerelt gipszkarton falakat emelnek és hőszigetelt padlórétegrendet építenek.

Az orvosi rendelő területére átnyúló csoportszobát megszüntetik, az átjárót lezárják, a gondozói öltözők, mosókonyha és vasaló helyén pedig két új csoportszobát alakítanak ki. A jelenlegi konyha és raktár helyén modern melegítőkonyha, mosókonyha és szülői mosdó készül, új helyen alakítják ki a gondozói öltözőket. A beruházás részeként a teljes villamos- és gépészeti rendszert megújítják, a csoportszobákban padlófűtést építenek ki, a lapos tetőre napelemrendszert telepítenek, mely a teljes villamosenergia-ellátást biztosítani tudja majd. Új rámpák készülnek az épület akadálymentesítésére, a bejáratok fölé új előtetőket szerelnek, és a csoportszobák elé árnyékolókat helyeznek el. A kivitelezési munkákra 250 napjuk van az építőknek.

A korábbinál gazdaságosabban üzemeltethető intézményi környezet jön létre
Fotó: Polgár Bettina/Napló

A beruházás eredményeként a korábbinál gazdaságosabban üzemeltethető, környezetkímélő működtetést biztosító, esztétikailag is vonzóbb intézményi környezet jön létre, mely új helyiségkapcsolataival, kialakításával megfelel a kisgyermekellátás 21. századi követelményeinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában