Fontos a kiskorúak védelme

Tiszteletben kell tartani a szülők jogait, nevelési elveit, akik saját maguk szeretnének dönteni gyermekeik szexuális neveléséről, hangsúlyozta Máhrné Imrei Mária, a csajági Református Általános Iskola igazgatója, akit a gyermekvédelmi törvényről kérdeztünk.

Kovács Erika

Máhrné Imrei Mária

– Régen a családban folyt a nevelés, az iskolában az oktatás. Felgyorsult világunkban az iskolának is ki kell vennie részét a gyermekek nevelésében, ezért fontos, hogy a szülők jogai szavatolva legyenek – vélekedett Máhrné Imrei Mária.

A csajági Református Általános Iskola igazgatója hozzátette, a kiskorúak védelmének érdekében fontosnak tartja, hogy a pornográf, a szexualitást öncélúan ábrázoló, a homoszexualitást és a nem megváltoztatását népszerűsítő tartalmak elérhetőségét tiltsák. Vélekedése szerint tiszteletben kell tartani a szülők jogait, nevelési elveit, akik saját maguk szeretnének dönteni gyermekeik szexuális neveléséről. A jogszabály nem tiltja, hogy az iskolában nem beszélhetünk a szexuális kultúráról, viselkedésről, fejlődésről, azonban kifejezetten tiltja ezek népszerűsítését. A törvény csupán azt köti ki, hogy képzett szakemberek vessék fel ezeket az érzékeny kérdéseket a gyerekek előtt, életkoruknak megfelelően, bizonyítékokra támaszkodva.

Máhrné Imrei Mária

– A gyermekek sérelmére elkövetett szexuális cselekményeket a legszigorúbban kell büntetni. Ezt senki sem vitathatja – fogalmazott Máhrné Imrei Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában