Gazdag programkínálattal tartottak falunapot Kemenesszentpéteren

A falunapon többféle bemutató, műsor, szórakozási lehetőség nyílt meg a helyiek és a vendégek számára, illetve díszpolgári címet is adományoztak.

Laskovics Márió

Kemenesszentpéter falunap

Az önkormányzat falunapot tartott szombaton a sportpályán. A mozgó zenés ébresztő után kocsikázás, lovaglás, kispályás foci kupa, szentmise, amatőr színpadi-, valamint főzőverseny szerepelt a programban. Délután a gyermekeket arc-, üveg és kavicsfestés, hajfonás, csillámtetoválás, légvár, gladiátor pálya, cukorágyú és rendőrségi bemutató várta, a felnőttek figyelmére méhész bemutató, kézműves kozmetikumok, szűrővizsgálatok, a Pápai Vízmű előadása, a Magyar Honvédség toborzó pontja, az MH Pápa Bázisrepülőtér kutyakiképzés bemutatója, Borbély Valentina zenés műsora, a Malomsoki Menyecskék slágerei, Balázs Eszter Anna énekes műsora Czetin Balázs gitáros kíséretével, a Fekete Fergeteg gyermek táncosok, a helyi Bíborvirág Tánccsoport és a sztárvendég, Kaczor Feri tartott számot.

Törekiné Takács Beáta polgármester köszöntőjében az összetartozást hangsúlyozta. – A közösség csak együtt tudja minél szebbé, komfortosabbá tenni. A járványhelyzet kevés programra adott lehetőséget az elmúlt években, de szerencsére tavaly is megtarthattuk a falunapot. Júniusban a Nemzeti Művelődési Intézet jóvoltából kápolnásnyéki buszos kiránduláson vettünk részt, közösen lottózik a falu, jelenleg pedig gyűjtőmunkát végzünk egy tájház létrehozásához, melyhez rengeteg felajánlást kaptunk már a lakosoktól. Mivel nemcsak a tárgyi, hanem a szellemi értékeinket is szeretnénk a jövő nemzedékének, ezért helyi értéktárat hozunk létre, megvalósulásáért több mint egy éve dolgozunk. Jó szándékú lakosoknak köszönhetően megújult a Vági utcai kereszt. Sokat pályázunk a település fejlesztése érdekében, egyéb forrásaink szűkösek – mondta el.

A faluvezető díszpolgári címet adományozott Kövi Tibor helyi lakosnak, aki a rendszerváltozástól kezdve önkormányzati képviselő, 2008-2012 között polgármester volt. – Köztiszteletben álló személyiség a járásban. Sokat tett a községért, a közművesítésért, korábban akácfacsemete-termesztéssel, illetve -erdősítéssel szintén foglalkozott, 2007 és 2017 között vadásztársasági elnök volt. Egészségi állapota miatt a díjat a fia vette át.

Este tombola, vacsora és utcabál zárta a falunapi programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában