Juhász Attila a gyulafirátóti közösség egyik „motorja”

Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése Gyulafirátót városrész kulturális életének fellendítéséért, a gyulafirátóti közösségek formálásáért, fenntartásáért, a gyulafirátóti identitás erősítéséért, Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként Juhász Attila részére Hadnagy László-díjat adományozott.

Molnár Sándor

Porga Gyula adta át a díjat Juhász Attilának

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Rátóti Nap keretében Porga Gyula polgármester mondott köszöntőt augusztus 15-én kora este. Jó újra itt lenni, jó újra látni mindenkinek nemcsak a szemét, hanem mosolyát, az arcát is – fogalmazott a polgármester, utalva a járványhelyzet miatti nehéz, maszkos másfél évre, amely miatt a tavalyi Rátóti Nap elmaradt.

– Talán ilyenkor érződik, hogy mennyire fontos az, hogy egy közösségnek lehetünk részei, hogy összejöhessünk, hogy a nehézségeinket, az örömeinket, a bánatainkat meg tudjuk osztani valakivel – mondta a polgármester, aki a rátótiak kapcsán megjegyezte, hogy nagyon erős közösséget alkotnak. Akkor is összefognak, ha munkáról van szó, ha valamiért küzdeni kell, illetve jó azt látni esetükben, hogy ünnepelni is tudnak együtt.

A köszöntőt követően a polgármester Hadnagy László-díjat adott át a helyi közösség egyik „motorjának”, Juhász Attilának, akit Katanics Sándor, a városrész önkormányzati képviselője is ajándékkal köszöntött.

Juhász Attila immár tíz éve, hogy létrehozta, és azóta is nagy lelkesedéssel vezeti a Kék Madár Gyermekszínjátszó Csoportot. Kuratóriumi tagként oszlopos résztvevője és pályázatírója a Gyulaffy László Alapítványnak, szervezője programjainak. Iskolai, helyi rendezvények aktív segítője, szervezője és résztvevője. Civil szervezetek akcióit is segíti, támogatja, illetve közreműködik azokban.

Porga Gyula adta át a díjat Juhász Attilának Fotó: Pesthy Márton/Napló

A díjazott számára nagy meglepetés volt az elismerés, és megjegyezte: óriási megtiszteltetés számára, hogy méltónak találták rá. Hozzátette még, hogy valamilyen szinten azt az utat szerette volna folytatni, amit Hadnagy Laci bácsi kijárt előtte. Büszke a két gyerekcsoportjára, amelyben öt év alatt 150 gyerek megfordult, és sokan még a mai napig visszajárnak hozzá.

– A díjat a felnőttek ítélték meg nekem, de igazából ezt én a gyerekektől már évekkel ezelőtt megkaptam. Megkaptam akkor, amikor megtapsolják őket a színpadon. Ez egy elismerés, annak az elismerése, hogy a felnőttek is értékelik azt, amit a gyerekek érdekében teszek – mondta el a díjazott, aki segít a gyerekeknek abban, hogy kibontakozhassanak, akár a színjátszók esetében, akár a katonaiapród-szakkörben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában