fejlesztés

2021.08.27. 20:00

Kerítést és kondiparkot avattak Hegymagason

Átadták pénteken a település temetőjének új kerítését, valamint a felnőtt kondiparkot.

Tóth B. Zsuzsa

A felnőtt kondiparkot Gyurka Miklósné és Fenyvesi Zoltán avatta fel

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A temető bejáratánál Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő avató beszédében elmondta, hogy a Magyar Falu Program a kormány egyik legsikeresebb vidék fejlesztési programja. – Jelenleg több, mint húsz pályázati lehetőség áll a települések rendelkezésére. A bővítés érdekében évente járja a vidéket Gyopáros Alpár kormánybiztos, hogy meggyőződjön arról, hol mire van szükség. A pályázati támogatási összegek ugyan sok esetben csupán néhány milliósak, azonban a települések számára így is jelentős segítséget nyújtanak – mondta a képviselő és biztatta a jelen levő környékbeli polgármestereket, hogy ötleteiket ezután is osszák meg a kormánybiztossal.

A temető kerítését Beke Zsolt atya áldotta meg az avatási ünnepségen
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Gyurka Miklósné polgármester arról beszélt, hogy a településen mindig ápolt volt a temető, a kerítés cseréjét évek óta tervezték. – Négy és fél millió forintos beruházással tudtuk megvalósítani, ehhez hárommilliós pályázati támogatást kaptunk. Megújult a régi kapuk egy része is, mások helyett újakat készíttettünk az összegből – mondta a polgármester és megköszönte mindazok hozzáállását, akik segítették a megvalósítást. Végül Beke Zsolt atya áldotta meg a temető kerítését, majd a nemzeti színű szalag átvágását követően az ünneplők átvonultak a kondiparkhoz annak avatására. Ott Fenyvesi Zoltán úgy fogalmazott, hogy az eszközöket az idősebbek is használhatják. – A park eszközei kicsit hozzájárulnak majd ahhoz, hogy ők is fittebbnek érezzék magukat. A kellemes esti órákban jól esik a mozgás a szabad levegőn, azonban elengedhetetlen az óvatosság – mondta a képviselő.

A felnőtt kondiparkot Gyurka Miklósné és Fenyvesi Zoltán avatta fel
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Gyurka Miklósné elmondta, hogy a park 2016-os terveztetése még az előző ciklus polgármestere, Tóth János Zoltán nevéhez fűződik. – A Magyar Falu Program keretében idén sikerült a kivitelezés, a park a mindennapos sportolás érdekében készült – mondta a polgármester és hozzátette, hogy a balesetek elkerülése érdekében az előírások betartása mellett ajánlott használni a sporteszközöket. A parkot Beke Zsolt atya áldotta meg a nemzeti színű szalag átvágása előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában