fejlesztés

2021.08.13. 15:00

Komposztálás ökorobottal Veszprémben

Rimányi Zita

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. (VKSZ Zrt.) a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordított, fordít arra, hogy a szünidő alatt is bekapcsolódási lehetőséget biztosítson a legifjabb generáció számára a környezettudatos szemléletformálást népszerűsítő programokba. A folytonosság elvét képviselve szeptember első hétvégéjén ismét a játékos tanulásé a főszerep. A társaság Kistó utcai telephelyén a VHK Nonpforit Kft. bevonásával családi nyílt nap keretein belül a hulladékudvar megnyitja kapuit az érdeklődők számára, hogy testközelből nyújtson betekintést mindennapi működésébe.

Mi a különbség szemét és hulladék között? Mennyi élete van egy kidobott kanapénak? Hulladékból kosárlabda? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ kicsik és nagyok egyaránt. S ami a programokat illeti: játékos vetélkedők, „Földmentő akció”, kukásautó megtekintés úgy, ahogy a hétköznapokban nem láthatjuk, betekintés a hulladékudvar kulisszái mögé, komposztálás egy igazi ökorobottal.

A program a Területi és Településfejlesztési Operatív Program forrásából a „Környezettudatossági szemléletformálás Veszprémben” című projekt keretein belül valósul meg. A rendezvényen való részvétel díjmentes, ugyanakkor előzetes regisztrációhoz kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában