Középiskolásoknak szerveztek tematikus sétákat

A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja idén nyáron is megrendezte a kirándulásokkal tarkított Irodalmi és előadó-művészeti kalandtábort felső tagozatos és középiskolás fiatalok számára.

Napló

A diákok a tábor jelentős részét a szabadban töltötték Fotó: Winkler Szabolcs/Pannon Egyetem

A jelenlévők a tábori mindennapok jelentős részét a szabadban töltötték a tábor szervezőinek, Felföldi Gábornak és Winkler Szabolcsnak az irányításával. A fiatalok tematikus séták és játékos feladatok útján ismerkedtek veszprémi vonatkozású irodalmi alakokkal: Ányos Pállal, Eötvös Károllyal, a Petőfi testvérekkel, de egy városi sétát József Attilának is szenteltek. Volt kincskereső kalandtúra a Gulya-dombon és ­táborzáró élménykirándulás a Jutas vitéz-­kilátónál. Emellett nem maradhattak el a jó hangulatú, interaktív drámajátékos gyakorlatok, illetve az előadó-művészet alapjainak elsajátítása sem, sőt Lohonyai Zoltánnak köszönhetően zenés, Rábai Zsanettnek köszönhetően pedig kézműves-foglalkozáson is részt vettek a diákok.

A diákok a tábor jelentős részét a szabadban töltötték
Fotó: Winkler Szabolcs/Pannon Egyetem

A tábor zárónapján kis művészeti bemutatót tartottak egymás között a táborozók. A magyar irodalom egy-egy jeles alkotása mellett saját versek is elhangzottak. Volt, aki bűvésztrükkökkel szórakoztatta a többieket, volt, aki zongorázott. A részt vevő fia- talok kalandos, vidám, de a lábizmokat nem kímélő hetet tölthettek el az egyetemen, ahol a nyáron, a szokásoknak megfelelően több különféle tematikájú tábor várta az érdeklődő ifjúságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában