Megújult a káptalantóti temető emlékműve és kerítése

Elkészült az úgynevezett felső temetőben az első világháborús áldozatok tiszteletére emelt emlékmű felújítása, környezetének korszerűsítése.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az avatási ünnepségen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a kormány a Magyar Falu Programot megalkotva igyekezett széles spektrumú pályázati lehetőséget biztosítani a településeknek a fejlesztésekhez. – Így például a közösségi terek, köztük a temetőkhöz fejlesztéséhez, hiszen méltó helyet kell biztosítanunk a halottak számára is. Örülök, hogy sok más mellett erre szintén volt lehetőség a Magyar Falu Program pályázati támogatása tavalyi összege maradék keretéből – mondta a képviselő.

Fenyvesi Zoltán szerint méltó helyet kell biztosítanunk a halottak számára is
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Csom Károlyné polgármester hangsúlyozta, hogy a hősi halottakra mindig emlékezni kell. – Érezniük kell, hogy mindig velünk maradnak. Tartozunk annyival elődeinknek és embertársainknak, hogy a temető és az emlékmű rendben legyen. A pályázati támogatásnak köszönhetően felújíthattuk a 29 keresztet, előttük térkövezés készült. Mivel gondoskodnunk kellett arról, hogy a jövőben is legyen elég hely a temetőben, terület összevonásra volt szükség. Az szintén elkészült, valamint a kerítés ugyancsak – mondta a polgármester és megköszönte mindazok támogatását, akik segítették a munkát.

A felújított emlékművet Czár Péter atya áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában