Táborok és kirándulások várták a fiatalokat Kiscsőszön

Jól kezdődött a vakáció azoknak a Kiscsőszön élő felső tagozatos diákoknak, akik az elmúlt tanévben jól teljesítettek.

Tisler Anna

A Kiscsősz Község Jövőjéért Alapítvány támogatásával Veszprémbe a várba és az állatkertbe látogathattak. A kirándulást a Magyar Falu program a Hagyományokat és közösségeket összefogó programok megvalósítása Kiscsőszön projekt keretében támogatta. Az alsó tagozatosokra is várt élmény a nyár elején.

A Csögle Iskolásaiért és Óvodásaiért Alapítvány támogatásával Bakonybélben 4 órás sétavonatozás közben ismerték meg a település értékeit. A csöglei általános iskola 20 2-4 osztályos részvételével Csodaszarvas tábort szervezett 2 héten át, a Pápai Tankerület és a Magyar Falu program támogatásával. A napközis tábor témaköre a nemzeti és kulturális identitás, hagyományőrzés, anyanyelvápolás volt. A gyerekek népi játékokkal ismerkedtek, vizet vizsgáltak, foglalkoztak a hungarikumokkal, a természeti és épített környezettel, mézeskalácsoz készítettek.

A táborzárón vidáman játszottak a gyerekek

Fotó: Tisler Anna

A táborban Dénes Ágota, Esessné Erdélyi Judit, Heipter-Szakál Szilvia és Gáncs Andrea pedagógus vett részt. A Természetvarázs táborban a 4 és 12 éves gyerekek tábori segítők kíséretével kirándulások, természetjárások is megvalósultak. A gyerekek bakonyi kisvasutazáson, keszthelyi kiránduláson, Ság-hegyi geotúrán is részt vettek. Traktoros kirándulással ismerték meg a falu környékének természeti értékeit. A táborzárón bemutatták a szülőknek a tanultakat, meglepetésként bábszínházi előadást néztek. A programok Kiscsőszön az Üveges család portáján zajlottak, a Kiscsősz Község Jövőjéért Alapítvány támogatásával.

Friss hírek Veszprém Megyéből

A dosszié további cikkei

Friss hírek Veszprém Megyéből

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik