Tanfolyamon oktatják a gépi varrás fogásait Ajkán

A Te Számítasz Egyesület idén is támogatja az iskolába induló hátrányos helyzetű gyerekeket és családjukat. Ezúttal 27 család 51 diákjának tudtak segíteni az őszi iskolakezdésben.

Tóth B. Zsuzsa

Nyolc jelentkezővel indult a varrótanfolyam Fotó: Györkös József

Amint azt Földingné Osváth Gyöngyitől megtudtuk, a tárgyi támogatások mellett anyagi is érkezett, több százezer forint értékben adományoztak a jótevők a családoknak tanszereket, ruhaneműt. A tavalyi tanév előtt 44 gyermeket tudtak segíteni, de az igénylők és az adományozók száma évről évre növekszik.

Közben az egyesület a nyári szünet végéhez közeledve még egy nagy meglepetésben részesített 15 gyereket. Ugyanis egy magát megnevezni nem kívánó, balatonfüredi kötődésű házaspár újra segítséget nyújtott. Korábban helikopterezésre és vitorlázásra fizették be a gyerekeket, most a kislődi Sobri Jóska Élményparkban játszhattak a nagyobbak egy jót, a számtalan mókát kipróbálva.

Nyolc jelentkezővel indult a varrótanfolyam
Fotó: Györkös József

Az egyesület a múlt héten indította el a varrótanfolyamot, amelyre az érdeklődő asszonyokat, lányokat várják havonta egyszer. Egyelőre nyolcan jelezték, hogy szeretnének megismerkedni a gépi varrás alapjaival, ehhez négy varrógépet tud biztosítani az egyesület. A múlt héten Ludvai-Földes Kata segítségével többször felhasználható, belül letörölhető anyagú textilszalvétákat varrtak. A távolabbi cél megtanítani minden érdeklődőt varrni olyan mértékben, hogy legalább kisebb javításokat, egyszerűbb ruhákat elkészíthessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában