optimista hangulat

2021.08.26. 14:00

Tankerületi évnyitó értekezlet tartottak a Noszlopy-gimnáziumában

Az idei tanévnek azzal a reménnyel fogunk neki, hogy végig hagyományos módon taníthatunk, nem pedig távoktatásban – hangzott el a Veszprémi Tankerületi Központ Noszlopy-gimnáziumában tartott ünnepélyes tanévnyitó értekezleten.

Rimányi Zita

20210825 Veszpré Veszprémi Tankerületi Központ tanévnyitó értekezlete és kinevezések átadása Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

– Az egyik fő feladatunk az lesz, hogy a koronavírus-járvány miatt magányos harcosokká vált pedagógusok visszaépítsék korábban jól működő csapataikat. Az a szép a pedagógusi munkában, hogy gyakori a sikerélmény – mondta el ­Szauer István tankerületi igazgató.

– Az a szép a pedagógusi munkában, hogy gyakori a sikerélmény. A miénk a világ egyik legjobb hivatása. Leginkább a végzősök búcsúztatásakor és az évzárókon élhetjük azt meg, hogy eredményesen zártunk le egy-egy időszakot. Az évnyitókon pedig az új feladat, az új kihívás izgalmas érzése csal mosolyt a bizakodó arcokra.

– Az elmúlt másfél évben rendkívüli időszakokat éltünk meg. Szinte kitiltottak minket is a munkahelyünkről a fertőzésveszély okán hozott intézkedések eredményeként. Ennek előnye, hogy megtanultuk megszeretni a természetest, a megszokottat. Most együtt szorítunk azért, hogy egészséggel zárhassuk a hamarosan kezdődő tanévet. Ehhez kérek pozitív hozzáállást – mondta Szauer István.

Az ünnepségen vezetőket is köszöntöttek. Három általános iskolánkban járt le az intézményvezető megbízatása. Mindhárom helyen a korábbi vezető kapott újabb öt évre szóló megbízást, melyet augusztus 28-án Budapesten, a Pesti Vigadóban vehetnek át. A Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában Horváthné Páter Beatrix, a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában Nagyné Czaun Marianna pályázat kiírása nélkül a második ötéves ciklusára kapott megbízást. A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola élén Horváth Szilárd pályáztatást követően a negyedik vezetői ciklusát kezdheti meg.

Kilenc intézményt érintően intézményvezető-helyettesi megbízásokat adtak át. Az Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában Molnár-Deák Marianna, a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában Baráth Valéria, a Berhidai II. Rákóczi Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában Vargáné Nesó Ágnes, a várpalotai Bán Aladár Általános Iskolában Molnárné Nátrán Piroska, a Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában Schermann-né Csizmadia Márta, a zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Technikum és Alapfokú Művészeti Iskolában Ulrichné Tamási Ivett, a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában Horváth Istvánné, a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában Kása Zsuzsanna és Kersch Ágota, a Veszprémi Középiskolai Kollégiumban Némethné Takács Cecília lesz, illetve marad továbbra is igazgatóhelyettes.

Két intézményegység-vezetői feladat ellátására szóló megbízást is átadtak. A III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Technikum és Alapfokú Művészeti Iskolában Böjti Henriett, a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában Borbás Károly az intézményegység-vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában