Tisztújítás a Veszprém Megyei Vadászkamaránál

Érvényes és eredményes volt a Veszprém Megyei Vadászkamara tisztújító küldöttgyűlése, amelyet augusztus 23-án tartottak. Közel 90 százalékos jelenléttel, 74 kamarai küldött részvételével választották meg az elnököt, az elnökséget, a bizottsági tagokat, és az országos küldötteket teljes egyetértésben.

Molnár Sándor

Forrás: Vadászkamara

Az agrárgazdasági kamara székházában megtartott rendezvényen, a leköszönő elnökség nevében, Pap Gyula megyei elnök üdvözölte a küldötteket, majd ismertette az elmúlt ciklus eredményeit és a közeljövőre vonatkozó terveket. Ezek között megemlítette a hivatásos vadászok csapdázással kapcsolatos továbbképzését Tapolcán, az Országos Vadgazdálkodási Alapról szóló tájékoztatót, az országos vadásznapon történő részvételt, a pápai agrárpikniket, és a Vadászati Világkiállítás társadalmasítása keretében a megye 26 vadászatra jogosultja által szervezendő programokat.

A beszámoló elfogadása után a küldöttek megválasztották a jelölő és a szavazatszámláló bizottságot. Az elnöki, alelnöki pozíciókra, a bizottságok összetételére, valamint az országos küldöttek személyére történt előterjesztés ismertetése után – titkos szavazás eredményeként – ismét Pap Gyula kapott bizalmat az elnöki poszton, újabb négy évre. A sportvadász alelnök Lukács Attila maradt, a hivatásos vadász alelnöki tisztségben Korn Ignác váltja Szekrényes Tamást, aki az Etikai Bizottság elnökeként folytatja a munkát.

A korábbi éveknek megfelelően a küldöttek megválasztották a Kynológiai, illetve a Kulturális és Hagyományápoló, valamint a Média és Kommunikációs Szakbizottság elnökeit és tagjait is nyílt szavazással. Két, 2021-ben elhunyt elnökségi tag, Léman Imre és Szombati József helyére pedig két új tagot, Rédei Zsoltot és Borbély Lászlót választották meg. A megyei vadászkamara titkára továbbra is Baracskay Lajos, akinek még öt évre szól a mandátuma. Érdekesség, hogy az országban egyedüliként, a Veszprém megyei Vadászkamaránál látja el az ugyanaz a két személy az elnöki és a titkári pozíciót a megalakulás óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában