Több mint háromszáz Veszprém megyei gólya a győri egyetemen

Csaknem három és fél ezer hallgató kezdheti meg tanulmányait a győri Széchenyi István Egyetemen szeptemberben, ami 22 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot. Az intézménybe több mint háromszáz Veszprém megyei fiatal nyert felvételt.

Rimányi Zita

Fotó: Széchenyi Egyetem/ Májer Csaba József

A felsőoktatásba felvételizők számára július 22-én derült ki, hogy felvették-e őket valamelyik általuk megjelölt intézménybe. Az országban csaknem 76 ezren jártak sikerrel, közülük csaknem három és fél ezren örülhetnek olyanok, akik a Széchenyi István Egyetem polgárai lesznek ősztől. A felvettek átlagpontszáma tovább emelkedett, ami előrevetíti, hogy felkészült hallgatók veszik birtokba az előadótermeket Győrben.

A Széchenyi István Egyetemen megrendezett Pont Ott Partin több százan izgultak együtt, hogy felvették-e őket valamelyik szakra.
Fotó: Széchenyi Egyetem/ Májer Csaba József

Az intézménybe Veszprém megyéből 348 fiatal jutott be valamelyik magyar vagy angol nyelvű képzésre. A műszaki karokon a járműmérnök, a mérnökinformatikus, a gazdaságinformatikus, a gépészmérnök és a villamosmérnök szak számít slágernek. Más karokon rendkívül népszerű többek között a gazdálkodás és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a jogász, a gyógypedagógia, illetve a rekreáció és életmód szak. Az új képzések közül sikerrel indult el az építőművészet, a formatervezés, a tervezőgrafika, az állattenyésztő mérnök, valamint az egészségügyi gondozás és prevenció alapképzési szak védőnő szakirányon.

Azok, akiket az általános eljárásban nem vettek fel vagy idén nem adták be jelentkezésüket, legkésőbb augusztus 8-án éjfélig jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzések valamelyikére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában