felértékelődött az önkéntesség

2021.08.08. 16:13

Tűzoltószertárt avattak Somlóvásárhelyen

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Szabó László, a helyi önkéntes tűzoltó egyesület elnöke nyitó beszédében elmondta, hogy egyesületük 2017 évi megalakulása óta nagy álmuk volt, hogy méltó helyen tárolhassák eszközeiket, ami most hála a kormányzati támogatásnak, beteljesült.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő
Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Rozmán Gyula tűzoltó ezredes ünnepi beszédében kivételes településnek nevezte Somlóvásárhelyet, és arra bátorított mindenkit, hogy aktívan vegyen részt a somlóvásárhelyi civilek önkéntes tűzoltó és tűzmegelőző munkájában, hiszen ez jelentős közösség formáló erő is.

Marton Zsolt polgármester köszöntőjében ünnepnek nevezte az átadás napját, mert egy újabb felújított épülettel és gépjárművel gyarapodhatott a falu és az önkormányzat által is támogatott tűzoltó egyesület. Jókai Mór szavait idézte: „Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el.”

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Kovács Zoltán a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a mai anyagias világban felértékelődött az önkéntesség, amikor valaki ellenszolgáltatás nélkül, akár saját anyagi forrásait is felhasználva támogat egy nemes ügyet. Szent Flórian keresztény vértanú, a tűzoltók védőszentje legendáját az ünneplők elé idézte és kiemelte, hogy az életmentés nemes feladat, melyben a helyiek is jeleskednek. Ezt az önkéntes tevékenységet az állam is igyekszik honorálni, ez testesül meg a mai ünnepi átadásban és a civil szervezeteknek nyújtott pályázati támogatásokban.

Az ünnepi beszédek utána a Líra Ének Együttes két induló előadásával emelte az ünnepi eseményt. Ezt követően Németh József plébános megáldotta a tűzoltó szertárt és a polgárőr autót, majd az ünnepség zárásaként a helyi közösség közösen elénekelte a Himnuszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában