Helyére került az utolsó kocka

2021.09.01. 06:50

Átadták a káptalanfai iskola támogatásból megújult tornatermét

A Magyar falu program segítségével, 13,8 millió forint támogatással elkészült a Pusztai Ferenc Általános Iskola tornatermének felújítása, amelyet kedden adtak át rendeltetésének.

Tóth B. Zsuzsa

A nemzeti színű szalagot Horváth Imre István alpolgármester, Fenyvesi Zoltán, Szűcs Attila és a kivitelező cég ügyvezetője, Maródi Zoltán vágta át, a háttérben Garamné Csordás Anna Tünde látható

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az avatási ünnepségen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő a tornaterem felújítását is segítő program sikeréről beszélt. – Folyamatosan bővült a pályázati lehetőségekkel a program, örültem, amikor tavaly lehetőség nyílt rá, hogy iskolák is megújuljanak. Fontos ez, mert az oktatási intézményeket nem az önkormányzatok működtetik, így nem biztos, hogy elsődleges az épületek felújítása, ha azok önkormányzati tulajdonúak is. Verseny van az élet minden területén, az iskolák között szintén, hiszen a falusi kis intézmények ki vannak téve annak, hogy a szülők a városba viszik tanulni a gyerekeket. Lényeges ezért a szolgáltatás, az épület színvonala, hiszen fontos, hogy a falusi gyerekek lakóhelyük iskolájába járjanak, hogy kötődjenek oda – mondta a képviselő, és gratulált a gyors, precíz munkához.

A tornatermet a diákok rögtön birtokukba vették, bemutatót tartottak az avatáson résztvevőknek
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Szűcs Attila, a Balatonfüredi Tankerületi Központ szakmai vezetője úgy vélte, egy fejlesztés átadása lehetőség arra, hogy a pedagógusok még magasabb szinten végezzék munkájukat az iskolában, a gyerekek biztonságos, egészséges környezetben részesüljenek olyan sportnevelésben, amely egy városi intézményben magától értetődő.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Összefogás eredményeként újulhatott meg a tornaterem, köszönet ezért minden résztvevőnek, különösen Lamperth Tamás projektmenedzsernek, aki összefogta a szálakat. Holnaptól itt teljes a csapat a nevelőtestület oldaláról is, ez ugyancsak fontos, hiszen fejleszteni ott lehet, ahol biztos az intézmény jövőképe – mondta Szűcs Attila.

A nemzeti színű szalagot Horváth Imre István alpolgármester, Fenyvesi Zoltán, Szűcs Attila és a kivitelező cég ügyvezetője, Maródi Zoltán vágta át, a háttérben Garamné Csordás Anna Tünde látható
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Garamné Csordás Anna Tünde intézményvezető szólt az elmúlt húsz év fejlesztései­ről, amelyek között szerepelt az épület felújítása, energetikai korszerűsítése, de a tornaterem felújítása váratott magára mostanáig. – Balesetveszélyes, egészségre ártalmas volt már a padló, a Magyar falu program segítségével azonban 13,8 millió forintból megújulhatott az, valamint az elektromos hálózat, a burkolat. Húsz év után ma az utolsó kocka is a helyére került, a feltételek maximálisak egy jó tanév indításához – mondta a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában