A családoknak segítségre van szükségük

2021.09.01. 20:00

Épüljön több bérlakás?

A zöld párt szerint Magyarországon elmélyült a lakhatási válság. Alig épülnek bérlakások, ugyanakkor a kormány a maradék, csekély önkormányzati lakásállomány felszámolására törekszik.

Juhász-Léhi István

Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője szerint Magyarországon elmélyült a lakhatási válság

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Erről beszélt hétfői sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője. Úgy látja, hogy hatalmasak a lakásfenntartási költségek, és aki ma megfizethető lakást keres városainkban, gyakran szénakazalban keresi a tűt. A zöldek azt szeretnék, hogy a lakásbérleti díjak még a dinamikusan gyarapodó városokban is megfizethetők maradjanak.

Gerstmár Ferenc szerint nagyobb családnak nagyobb lakás kell, és ehhez valamilyen segítségre is szükség van. Ahol a családok jelentős hitelfelvételre kényszerülnek, mint nálunk, mert nincs más lehetőségük, és egy biztos visszafizetési kényszert párosítanak egy bizonytalan megélhetési lehetőséggel, az zsákutcába vezethet.

Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője szerint Magyarországon elmélyült a lakhatási válság Fotó: Pesthy Márton/Napló

Elhangzott: Magyarországon a szociális bérlakások aránya elenyésző. Veszprémben a bérlakások száma alig haladja meg a kétszázat. A meglévő bérlakásállomány működtetését a VESZOL Veszprémi Közösségi Lakásügynökség Nonprofit Kft. gondosan látja el, de több év tapasztalata alapján kijelenthető, hogy jelentős mennyiségű új lakás bevonását a rendszerbe nem tudta elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában