Földrengés volt a Dunántúlon szombat hajnalban

Répcelak térségében szombat reggel 5 óra tájban megmozdult a föld, amit a környező településeken is lehetett érezni.

veol.hu, MTI

Földrengés

Két kisebb földrengést észleltek szombat reggel a Vas megyei Répcelak közelében – tájékoztatta az ELKH Földfizikai és Űrtudományi Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-t.

Szombat reggel 05.07-kor és 06.47-kor két kilométeres mélységben földrengés keletkezett Répcelak közelében, a mértékük 2,9 és 2,6 magnitúdójú volt a Richter-féle skálán – közölte Gyarmati Anett szeizmológus.

A földrengést a lakosság is érzékelte Nick, Sárvár, Csepreg, Vasasszonyfa, Tömörd, Hegyfalu és Bő környékén. Károkról nem érkezett bejelentés az obszervatóriumba – tette hozzá.

Az ELKH Földfizikai és Űrtudományi Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közleménye szerint 2021. szeptember 18-án 5 óra 7 perckor és 6 óra 47 perckor földrengés keletkezett a Vas megyei Répcelak térségében. A földmozgás magnitúdója 2,9 és 2,6 volt a Richter-féle skálán. A földrengést a lakosság érzékelte, azonban károkról nem érkezett bejelentés a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz – írja hivatalos közleményében a Katasztrófavédelem.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium honlapja szerint a rengést még Sopronban is érezni lehetett – számolt be a vaol.hu.

A Csepregi Önkéntes Tűzoltó Egyesület hivatalos oldalán is beszámolt a földrengésről, amit Csepregen is érezni lehetett, de Bükön is hirtelen megremegtek az ágyak, és morajlást is lehetett érzékelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában