Hétfőn startol az Édes Veszprém

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület tartott sajtótájékoztatót pénteken délután az Ipari Technikum könyvtártermében.

Juhász-Léhi István

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesülete képviseletében Molnár Roland (balról) adta átatanszercsomag-támogatásokat

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Molnár Roland, az egyesület elnöke elmondta: tovább folytatják adománygyűjtő akcióikat. Legközelebb mindjárt hétfőn a Kossuth utcán találkozhatunk a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület süteményvásárával, amely 12 napon át várja a jó szándékú emberek adományait. Kiderült: cégek, iskolák, magánemberek, sportolók, közéleti személyiségek álltak idén is a kezdeményezés mellé.

Irányi László, az Ipari Technikum igazgatója és Molnár Roland elnök írt alá együttműködési megállapodást Fotó: Pesthy Márton/Napló

Örömmel jelentette be Molnár Roland azt is, hogy az elmúlt 13 évben partner Ipari Technikum továbbra is együttműködik velük, amit együttműködési megállapodással erősítettek meg pénteken.

Rostetterné Nagy Ritától, a hétfőn startoló Édes Veszprém munkacsoport vezetőjétől megtudtuk: hétköznap délután 2-től 6-ig, míg szombaton 9 és 12 óra között várják a segíteni szándékozókat a Kossuth utcai faházukban a sütivásáron.

Gulkai László, az egyesület alelnöke kijelentette, minden olyan fiatalt, aki Veszprémben tanul, támogatnak. Ez többféle lehet, az informatikai eszközöktől egészen az iskolatáskákig, könyvekig, de íróasztal és polc is adományozódott már. Ugyanakkor étkezési utalványokkal is segítenek. A legnagyobb volumenű támogatásuk egyike nem más, mint a tanulók étkeztetésének segítése, ezen díjak átvállalása.

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület képviseletében Molnár Roland (balról) adta át a tanszercsomag-támogatásokat Fotó: Pesthy Márton/Napló

Irányi László, az Ipari Technikum igazgatója felhívta a figyelmet a tényre, miszerint az iskola és az egyesület között 13 éve van együttműködés. Az elmúlt évek kölcsönösen gyümölcsözőek voltak mindkét fél számára, mondta. A közösségi szolgálat is együttműködési terület, hiszen az egyesületi munka keretein belül ezt a szolgálatot abszolválni tudják a fiatalok.

A tájékoztató után diákok vehették át az egyesület tanszercsomag-támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában