tábor

2021.09.03. 13:00

Ifjú látogatók jártak a pápai bázisrepülőtéren

Az MH Pápa Bázisrepülőtérre látogattak a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület nyári táborának résztvevői.

Polgár Bettina

A Honvédelmi Sportszövetség által támogatott táborban nyaraló gyerekek tettek látogatást a pápai katonai szervezetnél. A Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület célja az, hogy a repülés minél nagyobb szegmensével ismertessék meg a fiatalokat – számolt be a honvedelem.hu. Ezért esett a választás az MH Pápa Bázisrepülőtérre, ahol a katonai repülőterek működésébe is betekinthettek a gyerekek.

A látogatók megismerkedtek az utasforgalmi terminál működésével, és láthatták a bázisra települt C–17 Globemaster III. nehéz szállítórepülőgépek egyikét landolás közben. A túra következő állomásaként a légi kutató-mentő szolgálat helikopterét és egy felújított, muzeális Mi–24-es helikoptert tekintettek meg. A fiatalok ezt követően a repülőtéri tűzoltók eszközeit nézték meg.

A túra zárásaként a légiforgalmi irányítótorony következett, ahol egy kisrepülő landolásának is szemtanúi lehettek a gyermekek.

A repülés minél nagyobb szegmensével ismertetik meg a fiatalokat
Fotó: honvédség

A fiatalok a látogatást követően még útba ejtették a Szent György-hegyet és a Balatont is, élményekkel gazdagodva tértek haza.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget