Imádnak félni, rettegni az emberek – Óriási siker volt a hagyományos fűzfői Borzongás Fesztivál

A Borzongás Fesztivált korábban halloweenhez kapcsolódva rendezték meg, ám a szervezők az idén úgy döntöttek, előbb bonyolítják le az eseményt.

B. Virág Rita

20210918 Balatonfűzfő Borzongás Fesztiválja Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Nemcsak a helybéliek látogattak ki az ijesztő és vicces programra, hiszen az ország több pontjáról érkeztek jelmezbe bújt rémek, vámpírok, zombik és társaik.

A fesztivál központja a fűzfőgyártelepi, papírgyári parkoló volt. A város alatt meghúzódó, sötét pincerendszerben alakították ki a Horror Házát, amely egészen éjfélig várta a látogatókat. A tárlatvezető egy véres menyasszony volt, aki dermesztő és nevettető történeteket mesélve kalauzolta végig az érdeklődőket az ijesztő, rémisztő kiállításon.

A felszínen eközben különböző produkciók várták a közönséget. Fellépett a szentkirályszabadjai Mai Nők Tánccsoportja a Mulatós boszik című produkciójával, és a veszprémi nyugdíjasok Szomszéd Boszik című előadása is hatalmas sikert volt, mivel megtáncoltatták a nézőket. Mindenkit ámulatba ejtettek a tűzzsonglőrök, de a gólyalábas garabonciások ügyessége előtt is megemelhettük a kalapunk. A Boszorkány parkban hangulatos dobshow ritmusaira lehetett borzongani. Az ijesztően szórakoztató fellépők mellett DJ Retro-Z felelt a hangulatért.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Jelmezversenyt is hirdettek: aki szeretett volna résztvenni, annak a fesztivál fotófala előtt kellett képet készíteni. Az online viadal legjobb maskaráit később hozzák nyilvánosságra a szervezők. Érdemes volt egyébként benevezni, hiszen számos értékes nyeremény, köztük egy Balaton-parti családi nyaralás is, gazdára talál a leglátványosabb és legdermesztőbb jelmezek tulajdonosai között.

A szervező korábban működtetett szabaduló szobája adta az ötletet az előző években a halloween-i időszakban megrendezett programhoz.

A Borzongás túra a rendezvény egyik legnépszerűbb eleme, hiszen az 1,5 km-es útszakaszon a bokrokból, a fákról különböző ijesztő és rémséges elemek hoztak frászt a túrázókra. A pincerendszerhez, az úgynevezett „Horror Ház”-hoz a borzongás túra útvonalán lehetett eljutni. A tárlatvezető személyében egy rémségesen „aranyos” hölgyet ismerhettek meg az ide látogatók.

Az eseményen fellépett a helyi Irinyi Általános Iskola művészeti tagozatos kis néptánc csoportja is. Ők is seprűn érkeztek, akárcsak a nagyobb boszorkák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában